Vegetarienilor!

Nu blamez pe nimeni, nu mă iau de nimeni, chiar îi felicit pe cei care reușesc să fie vegetarieni și le admir ambiția. Uneori sunt și gelos, dar mâncarea, ca și mama, e parte din viața mea și eu sunt cel mai aventuros spirit, care nu s-a aventurat prea mult încă, dar mi se pare că în tradiția unui popor, mâncarea este una dintre cele mai importante ramuri. Și nu, sarmalele nu sunt ale noastre. Mă refer la faptul că, fiind un om care vrea să călătorească foarte mult, extrem de mult, nu pot rata partea asta cu mâncarea din nicio civilizație pe care aș urma să o întâlnesc, doar pentru că mi-aș strica statutul de vegetarian. Eu consider că mâncarea, ca și engleza, e aproape o limbă comună și una plină de pace. Ce străin nu ar gusta ceva specific românesc și ce român ar refuza o mâncare bună, străineză? Nu aș putea trăi cu ideea de a nu mânca ceva carne. Sau aș putea, dar ar mai fi alte mâncăruri care nu sunt pentru vegetarieni și care îmi fac cu ochiul, la modul: “În seara asta nu sunt subtilă, vreau să ne-o tragem!”. Și da, probabil sunt un gurmand și probabil mâncarea bună este ceva de la care mă abțin cu greu și ceva care nu concep să nu descopăr. La fel cum vreau să mă duc într-o țară, la fel de mult vreau să și gust mâncarea specifică acelei țări. Ar fi păcat să mor plin de ierburi.

Și repet, nu zic că nu am respect maxim pentru vegetarieni sau nu îndemn la asta, doar că eu nu aș putea fi niciodată un membru al acestei “secte” la nivel mondial. Bine, ce nu suport e că există și oameni care sunt vegetarieni doar pentru a avea acces la unele cercuri. Ăștia oricum nu-s de băgat în seamă.

Oricum, aici vorbim despre mine, că mi-am tras blog și pot să mă citesc din online, așa că voi concluziona că: Toți banii din lume nu pot face din mine un vegetarian.

8 comments / Add your comment below

  1. De mentionat faptul ca pretextele pentru care vegetarienii mananca exclusiv ierburi sunt a naibii de haioase si in acelasi timp penibile. Totusi, OMul s-a nascut OMnivor, nu ierbivor.

  2. “Ar fi păcat să mor plin de ierburi”… superb! Nici eu nu pot fara carne. Hallelujah! :))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.