Puterea cuvintelor în networking

În online nu contează că ești mic sau mare, că nu prea se vede. Contează enorm ceea ce vrei să devii și cum știi să pui asta în fața lumii astfel încât să fie un avantaj pentru tine. Cuvintele sunt armele tale în 2.0 și trebuie să fii conștient de asta. Eminescu a avut pana și cerneala, Eliade mașina de scris, iar tu ai tastele și monitorul. Norocul (dar și ghinionul) e că din fața monitorului nu știe nimeni că ești un puști timid, introvertit și căruia îi place muzica rock. Aici ai multe ocazii și șanse. Poți da timiditatea la o parte printr-un mail sau printr-un blog și poți sta la masa celor mari dacă reușești să le captezi atenția. Now you have my attenion! Atâta timp cât scrii sincer și bine argumentat, ai multe șanse să fii luat în vizor de diverși oameni cărora le pari interesant și, astfel, să poți avea o influență în online pe care, nu prea ai fi avut ocazia să o ai în viața reală. Pentru că vocea ta nu e destul de groasă ca să impună atenție sau mai știu eu ce motiv absurd.

Să știi să îți spui părerea cât mai bine argumentată și cât mai sincer, asta cred că este punctul cheii din online și în asta constă influența. Dacă ești împotriva unui curent actual, a unui subiect de actualitate sau mai știu eu ce, exprimă-te! De asta au murit unii acum ceva ani, ca tu să ai puterea de a-ți spune punctul de vedere. Fii sigur că mai sunt mulți oameni care gândesc la fel ca tine și cred că ceea ce influențează acum majoritatea populației, să zicem, este ceva de câcat. Nu ești luat de fraier dacă ai argumente bune, ci unii oameni te vor aprecia și te vor urma. Așa se formează o comunitate, iar liderul poți fi tu cu ușurință, acum, din pricina internetului și a cuvintelor tale. Și eu spun multe porcării pe aici. Unele deranjează o categorie de oameni și îi mulțumește pe alții, altele îi înnebunește pe cei pe care i-am mulțumit, dar sunt sigur că eu doar spun ceea ce alții se rezumă doar la a gândi. Eu mă simt bine exprimându-mă pe blogul acestea. Fiindcă spun lucruri pe care le gândesc unor oameni cu care nu cred că aș fi avut ocazia să vorbesc în realitate. Și sunt sigur că dacă eram înconjurat de câți vizitatori am zilnic la o masă, nu eram eu cel în stare să ia cuvântul și să se exprime cu așa lejeritate despre atâtea subiecte. Pentru că și eu sunt un tip mai introvertit, dar mă transform aici pe blog.

Hai, gata! Că deja mă imaginez Napoleon cum le vorbește soldaților săi înainte de luptă și nu mi se pare cel mai confortabil, pentru că nu știu dacă ați ales bine Napoleon-ul. Ideea e că aici, pe internet, trebuie să fii sincer cu tine, în primul rând și apoi cu alții și să vii cu argumente puternice pentru a susține sau a demola un subiect. Da, eu am făcut de căcat Liberty Parade. Încă mă simt bine că m-am eliberat de chestia aceea pe blog, deși am avut prieteni care s-au dus acolo. Totul e ca ei să înțeleagă că nu-i judeci și nu te legi de ei, ci de un eveniment și ceea ce se promovează acolo, iar dacă ei fac parte din el, asta e! Vor înțelege că nu ai nimic cu ei, ci doar nu ești de acord cu ideile lor proaste de a se distra printre toți cocalarii din România.

Mă rog! Nu țineam neapărat să fac un speech aici, dar asta a ieșit. Vreau să vă mai spun că am scris asta la invitația celor de la BUZZ!Camp Brașov. Eveniment ce va avea loc pe 31 octombrie la Hotel Golden Times, care se adresează tinerilor profesioniști, studenți și absolvenți, aflați la începutul drumului. Vor veni oameni faini vorbească și să dea sfaturi, vedete, traineri cunoscuți, iar eu voi fi prin public pe acolo. Ne vedem pe 31 la BUZZ!Camp Brașov. Dacă veniți și mă vedeți și vreți să vorbiți cu mine, trageți-mă de o mânecă, dați un mouse în cap, ceva semnale prietenoase.

2 comments / Add your comment below

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.