Predicții Oscar 2014 și concursuri

Noaptea aceasta are loc Gala de Decernare a Premiilor Oscar, cea mai importantă și urmărită gală din domeniul cinematografic. Știu că astăzi toată lumea este critic de film și toți scriu despre Oscar, însă eu am mai făcut-o și cu ani în urmă și îmi place să vă spun eu, la mine pe blog, detaliile pe care vreți să le aflați despre acest eveniment. Aceasta este cea de-a 86-a ediție și se anunță a fi cel puțin interesantă. Față de anul trecut, mie mi se pare că filmele sunt mai bune și competiția mai acerbă, ceea ce înseamnă un plus mare. Gazda din această noapte va fi Ellen DeGeneres, o simpatică. Premiile vor fi difuzate live, la HBO, începând cu ora 3:30 noaptea (gala propriu-zisă), iar la ora 2:oo va începe transmisiunea de pe covorul roșu. Aceasta este prima gală din toată istoria oscarurilor care va fi transmisă live pe internet cu ajutorul unor aplicații pentru smartphone-uri. AICI aveți mai multe detalii, deși nu cred că în România este posibilă această transmisie.. Am văzut majoritatea filmelor nominalizate și pe toate care se bat la categorii importante anul acesta, așa că am să fac și eu o serie de predicții la câteva dintre aceste categorii. Prin majoritatea mă refer că nu am văzut toate filmele străine și toate documentarele, că văd că există confuzii.

Cel mai bun film: 12 years a slave

Cel mai bun actor în rol principal: Matthew McConaughey pentru Dallas Buyers Club. Sorry, Leo, ai fi meritat tu de mai multe ori, dar Academia se pare că nu te are deloc la inimă și nu cred că anul acesta vei câștiga, deși mi-ar plăcea.

Cea mai bună actriţă în rol principal: Cate Blanchett pentru Blue Jasmine.

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron pentru Gravity.

Cel mai bun film străin: The Great Beauty – Italia.

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Lupita Nyong’o pentru 12 Years a Slave.

Cel mai bun actor în rol secundar: Jared Leto pentru Dallas Buyers Club.

Cea mai bună coloană sonoră: Steven Price pentru Gravity.

Cele mai bune efecte vizuale: Gravity.

Cel mai bun scenariu original: American Hustle.

Deși marele câștigător cred că va fi 12 years a slave, cred că cele mai multe statuete vor merge la Gravity. Vom vedea la noapte. Voi reveni mâine cu lista câștigătorilor.

Concursuri:

Câteva site-uri frumoase organizează concursuri de predicții cu premii faine pentru cinefili. Majoritatea se vor închide la ora 00:00, așa că aveți timp să câștigați. Concursurile sunt:

Concurs Cinemagia

Concurs HBO România

Concurs CinemaRx

Un articol drăguț despre statueta specifică acestor premii puteți citi aici, puteți afla și cât costă plicurile în care sunt numele câștigătorilor și din ce sunt făcute. De asemenea, puteți afla și cinci motive pentru care DiCaprio nu va lua Oscarul.

UPDATE:

Vă las și LISTA completă cu câștigătorii statuetelor de anul acesta.

Se pare că nu prea m-am înșelat când am spus că majoritatea vor merge la “Gravity”, iar cel mai bun film la “12 years a slave”. Dar na, plagiatură. Raluca, să știi că predicții nu înseamnă filmele preferate, ci filmele pe care cred eu că Academia le va alege.

2 comments / Add your comment below

  1. E foarte interesant cum cineva care a “vazut majoritatea filmelor” poate face niste predictii. Una din explicatii ar putea fi asemanarea cu predictiile “oficiale”, cele ale adevaratilor critici de film, care sigur au vazut toate filmele (nu doar o parte din cele “care se bat la categorii importante”). Dar asa e, “astazi toata lumea este critic de film si toti scriu despre Oscar”.

    1. Ah, faptul că nu am văzut toate filmele nu-mi dă dreptul la opinii. Ok, îmi pare rău că am scris o părere pe blogul meu. Da, am copiat tot ce am scris de la niște critici adevărați, cum sunt toți bloggerii care scriu despre filme.
      Am zis majoritatea pentru că nu am văzut toate filmele străine și documentarele. Dar sunt un tip interesant, într-adevăr.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.