Mad Max: Fuckin’ Fury Road

Cunoscut și sub forma: Oferă oamenilor ceea ce promiți, iar aceștia te vor răsplăti pe măsura. Pfoa, ce film!

Eu sunt foarte selectiv. Îmi aleg filmele după stări; prefer să văd filmele care știu că mă ating și mă fac să gândesc, în pat acasă, iar pe cele care mă relaxează, mă distrează și îmi oferă ceea ce promit, în cinematograf. M-am dus la Mad Max să văd un film de acțiune, SF și, spre surprinderea mea foarte plăcută, mi s-a dat din plin ceea ce așteptam.

Cred că va fi cel mai bun film de acțiune al anului, cel mai intens de până acum sigur este, iar cu riscul de a-mi sări audiența în cap, voi spune că este unul dintre cele mai bune filme de acțiune făcute vreodată.

În vremurile în care Holywood-ul duce lipsă gravă de imaginație și 80% din filmele produse sunt waste of time, George Miller, regizorul Mad Max: Fury Road, ridică foarte sus ștafeta cu imaginația bolnavă pe care a pus-o pe ecran până în cel mai mic detaliu, originalitatea și creativitatea.

Mad Max: Fury Road este un film intens, plin de petrol, fiare, nisip și o lume post-apocaliptică în care doar cei nebuni pot supraviețui. Am auzit comentarii cum că filmul fură atenția privitorului de la povestea personajelor și de la storyline-ul sărăcăcios cu  ajutorul exploziilor, a scenei de urmărire, efecte și alte nebunii de acest gen. Ei bine, dragi critici moderni, cam asta înseamnă un film de acțiune. Dacă vrei să vezi povești și personaje alegi alt gen, alt titlu și primești, dacă ai noroc, ceea ce vrei. Când te duci la un asemenea film, nu privești aceleași aspecte ca la un film de Oscar, fiindcă ești cam ipocrit dacă faci asta. Te duci să vezi testosteron, acțiune, SF și o imaginație bogată care dacă te cucerește înseamnă că echipa din spatele filmului și-a făcut treaba.

Mad Max: Fury Road este unul dintre cele mai bune blockbustere ale anului,  sunt sigur. Este intens, nu o lălăie aiurea, îți dă tot ce vrei și este al naibii de dinamic. De văzut la cinematograf.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.