La Budapesta cu trenul – partea II

După cum am spus în prima parte, am revenit cu a doua călătorie la Budapesta cu trenul. Puțin cam târziu față de cum am promis, recunosc. Primesc cu drag injuriile de la cei maximum doi oameni care așteaptă nerăbdători.

Dacă prima dată am fost primăvara, a doua oară am ales perioada Anului Nou. Am plecat după Crăciun, tot cu trenul, dar de data asta mai mulți. Am vrut sa prindem și târgul de Crăciun din Budapesta și Revelionul.

By me available on Unsplash

Târgul de Crăciun din Budapesta a fost în perioada 11 noiembrie – 1 ianuarie, mă aștept ca anul viitor data să fie asemănătoare. Este amplasat în Piața Vörösmarty și este considerat unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Nu se compară cu cel din Viena, dar are și acesta farmecul său.

Revelionul l-am petrecut pe stradă, ca majoritatea oamenilor din Budapesta. Când spun majoritatea nu glumesc deloc. Este foarte, foarte aglomerat pe străzi în noaptea de Anul Nou. Artificiile le-am văzut de pe marginea Dunării, de lângă Chain Bridge, deoarece podul a fost închis. Și foarte multe am văzut în ultimele secunde înainte să pocnească, pe lângă picioarele mele, în timp ce mă gândeam dacă voi reuși să termin noaptea cu ambele picioare, mâini și toți ochii. Să vă așteptați la mult haos pe străzi, dar este și ceva fain în tot acest haos. Nouă ne-a plăcut revelionul în stradă. Recomand experiența.

By Annie Spratt available on Unsplash

De asemenea, v-am promis o listă cu recomandări de restaurante și ce să încercați de-ale gurii într-o vizită în Budapesta:

  • Cirkusz Cafe: pentru mic dejun, brunch. E în centru, nu e tourist trap, mâncarea gustoasă și locul mișto. Puteți vedea meniul direct pe site.
  • Cafe Ruszwurm: aici găsiți cele mai bune prăjituri, dar cream cakes. Foarte fluffy si ale naibii de delicioase. Este un loc micuț, cu o vechime de 200 ani.
  • Regos Vendeglo: Chicken Paprikas all the way. Asta trebuie să încercați de aici, de-li-CIOLOȘ (26 mai, nu uitați!). Mâncare tradițională, gustoasă, la prețuri ok.
  • New York Cafe: Dacă vreți să beți o cafea normală într-un loc foarte special. Aici mai și instagramați bine.
  • Hummus Bar: E fix a ceea ce sună.
  • Pe stradă: Langoș, cârnați în pâine, un fel de sarmale, kurtos, gulaș etc. Nu vă entuziasmați la Langos, așteptările mele au fost prea mari, în rest pretty good. Mai găsiți castane coapte, ceai cu rom, strudel cu mac (makos retes), e destul zahăr pentru toți.


A moment on the lips, a lifetime on the hips

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.