Hardcover vs. Paperback

Cum preferați cărțile – hardcover sau paperback?

De ce vă întreb asta? Pentru că m-am confruntat cu problema aceasta atunci când am vrut să plec în vacanţă şi am realizat că actuala carte pe care o citesc ar ocupa foarte mult şi ar cântări cam un kilogram, însumând cele 1300 de pagini.

De asemenea, un alt motiv pentru care mi-am lăsat cartea acasă a fost acela că aş fi putut strica sau rupe (deşi este destul de greu cred) copertele cartonate, cartea fiind în format hardcover. Astfel, mi-a trecut întrebarea asta prin minte.

 

Părerea mea este că o carte paperback este mult mai practică, probabil aceasta ar fi prima mea alegere dacă aş avea problema asta (hardcover vs. paperback) atunci când mi-aş cumpăra cărţi. Nu prea mi s-a întâmplat să o am însă. Dar pentru colecţie sau de pus în bibliotecă, aş alege hardcover. Arată mult mai bine o bibliotecă plină de cărţi cu coperte cartonate. Cel puţin, eu asta cred. Dar atâta timp cât o carte este făcută să fie citită şi uneori ai nevoie să o iei după tine: în tren, pe plajă, în metrou etc. atunci paperback.

 

O să vă propun câteva cărți/colecții care mi-au făcut cu ochiul prin Cărturești și pe care, eu unul, aș vrea să le văd musai în biblioteca mea. Arată minunat și formatul este unul impecabil. Sunt cazuri în care coperta face majoritatea banilor, pentru că și ilustratorii au meritul lor.

 

Colecții hardcover (cartonate)

4 comments / Add your comment below

  1. Eu nu prea am preferinte. Da, sunt mai practice cele paperback, dar atat timp cat este ceva tiparit pe mine nu ma intereseaza.

  2. De vreo 2 ani recomand e-reader, Kindle în special. Mii de cărti in câteva sute de grame si usor de citit.

    1. și asta este o alternativă. Nu am vrut să o prezint în postul ăsta deoarece am idei pentru un al articol despre e-book. Doar că unii vor și cărți să le pună în bibliotecă sau să le miroasă paginile.

  3. La paperback ma enerveaza ca se indoaie coperta de la citit. La hardcover cu cat e mai groasa cu atat devine mai greu pe la jumatatea cartii sa o deschizi ca sa citesti cum trebuie, daca este un roman cu mai multe pagini.
    Dar indiferent cum este, daca este cartea pe care vreau sa o citesc, nu mai conteaza ce coperta are. Povestea sa fie buna :))
    Si ca sa raspund la intrebare, prefer hardcover. Da bine in bibioteca, asa cum ai spus si tu, si parca are alt aspect fata de paperback.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.