Greu e când ai de unde alege

Ieri am avut un examen al naibii de greu (motivul și pentru care scriu mai rar pe blog este sesiunea) și nu neapărat prin faptul că teoria pe care trebuia să o învăț era grea, deși a fost, ci prin faptul că era structurat într-un anume fel. Adică, era un test grilă cu 40 de întrebări. Fiecare întrebarea, avea cam 4-6 răspunsuri. Din aceste răspunsuri putea fi corect unul, două, trei, patru, cinci sau șase sau niciunul, adică trebuia să lași grila goală acolo unde nu era ca și răspuns “niciunul de mai sus“. Și chestia asta mi s-a părut mie foarte fucked up și foarte grea. Pentru că aveai de unde alege și deseori problema cea mai mare nu era neapărat dificultatea întrebării, ci nesiguranța.

Am uitat să vă spun, proful corecta la modul totul sau nimic. Dacă tu aveai pe o întrebare încercuite două răspunsuri corecte din trei, nu primeai absolut nimic. Și nesiguranța m-a omorât. Am luat examenul, oricum, dar a trebuit să învăț un lucru foarte important. Că mai bine ai puține variante sau una singură decât prea multe și să treci prin acea nesiguranță tâmpită, iar apoi toată viața să te întrebi cum ar fi fost dacă alegeam altceva. Așa ai o variantă, alegi să faci aia, altceva n-a fost. Vorba marelui poet contemporan Uzzi.

Cu siguranță voi reține unele chestii din limbajul de programare din care am dat examen, dar mai mult ca sigur voi ține minte lecția asta. Că deciziile și nesiguranța nu se împacă niciodată bine, iar atunci când ai prea multe opțiuni intervine nesiguranța.

1 comment / Add your comment below

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.