Friday News

Încep prin a vă recomanda un boardgame. Catan se numește. Pentru pasionații de boardgames nu spun nicio noutate, pentru cei care au auzit doar de Monopoly și alte derivate ale acestuia, vă recomand un joc care sigur o să vă prindă. Pe mine și câțiva ne-a ținut treji toată noaptea trecută și ne-am dat seama că a trecut o noapte abia când s-a făcut lumină afară. Jocul îl puteți achiziționa de la magazinele Noriel la un preț de 120 ron. L-am mai văzut în vreo două locuri, iar acesta era cel mai avantajos.

Flo, adică Florin Gorgan Photography a făcut un shooting cu Giulia (fata aia care cântă, nu-mi cereți mai multe detalii, vă rog!). Scriu aici pentru că o să mă laud peste puțin timp că am un prieten foarte bun mare fotograf. Când va ajunge mare, o sa vă amintiți că și eu v-am spus de el. Asta este una dintre poze, restul le găsiți pe pagina lui de Facebook.

Cei de la Dell se gândesc să producă un smart-watch și să intre pe piața de wearable computing (nu știu cum să traduc asta să sune bine).

S-a terminat și cu Bacalaureatul. Acum toată lumea e în extaz pe Facebook, după ce luni erau foarte contrariați că au avut o surpriză la română. Știu cum e cu emoțiile și toate cele, și chiar le țin partea unora când zic că i-a luat prin surprindere, dar asta nu e o scuză că trebuia să știi una din poeziile alea. Am scris ceva și pe FB despre asta. O să copiez și aici.

Zilele astea facebook-ul se împarte, în mare, în două. Ăștia amărâții care dau BAC-ul și cei care l-au dat sau mai au până îl dau. Cei cu BAC-ul în loc să citească sensul cuvântului bibliografie, în DEX, ca să știe și ei că se dă din tot ce ai făcut la liceu, nu din ce speculează alții, au scris statusuri și au făcut poze la caiete. Acum plâng pe lângă niște subiecte foarte ușoare. Simbolismul pentru uman? Come on! Scrii două pagini la Bacovia și dacă citești de două ori comentariul. La real a fost mai greu decât la uman, chiar dacă a fost la alegere. Dar mă rog, și Blaga e simplu, așa că trebuie să fiți cu capul puțin să nu fi scris chiar nimic. 
Iar cealaltă tabără, plină de demagogi și oameni culți, care anul trecut făceau pe ei de frică la ora asta (ca și mine), dar au uitat, sunt cei care au dat BAC-ul și acum și-o ard în cel mai scârbos mod posibil. Gen: “Să vă văd ce faceți la BAC, fraierilor!”, că noi abia am luat 5, dar acum dăm lecții. De ăștia sunt scârbit. În tabăra asta sunt și ăia care îl vor da, dar nu vă temeți, veți râde și voi de ei la anul. La fel vor face. 
Oricum, eu vă urez succes și învățați și voi să treceți prin toată materia, că nu e de speriat nimic la BAC, nici la sesiune, mai încolo vin chestiile pentru care trebuie să te sperii. Și nu vă mai plângeți de subiectele astea la română, că sunt simple rău, chiar dacă nu vă așteptați să pice și anul ăsta tot poezie. Mă rog. Sper doar ca cine merită să intre unde trebuie. Cine nu, să stea pe bară, că nu vrem o țară plină de ingineri și economiști.

Diagon Alley din Harry Potter poate fi vizitată acum cu ajutorul Google Street View.

Am văzut două trailere ale unor filme foarte bune zilele acestea. Cel puțin așa par din trailer, iar la unul dintre ele, cartea este o minunăție. Filth și The Counselor (ăsta are o distribuție șmecheră tare: Brad Pitt, Michael Fassbander, Javier Bardem, Cameron Diaz, Penelope Cruz și Ridley Scott e regizor).

Justin Timberlake a scos clipul la piesa Tunnel Vision de pe ultimul său album. Eu, ca bărbat, admit că omușorul ăsta arată demențial. Intru în depresie când văd că cineva poate arăta atât de bine, deci înțeleg fanele care leșină prin concerte. Iar clipul este finuț și fix ce trebuie. Nimic vulgar, nimic țipător. Îmi place la nebunie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.