Anul în care am găsit un nou hobby: Fotografia

În 2018 am început să cochetez mai mult cu fotografia. La modul că am trecut la pasul următor, de la doar a mă informa, tutoriale, sfaturi la a-mi cumpăra propria cameră și I was going down the rabbit hole with it. Am ieșit și am început să fac poze. Nu, nu am făcut pagină de Facebook: Dan Novac Photography.

Mi-am dat seama că pasiunea asta merge cel mai bine cu city-break-urile pe care le facem și cu trezitul devreme, în încercarea de a nu prinde oameni în cadre. Îmi place să fac asta mai mult decât ar trebui (e un hobby scump, dacă mă-ntrebi) și nu mă reduc la fotografie de vacanță, chiar și când sunt în vacanță, caut locuri/unghiuri/cadre mai puțin populare și evit crowds, mai ales când fotografiez.

În fine, îmi place să fac poze. Majoritatea subiectelor care mă interesează se pot încadra în: street photography, architecture, portrait, nature.

Am realizat și că îmi place mult post-processing-ul, pentru asta folosesc Lightroom. Nimic special, încă învăț multe.

Trag cadre cu:

Nu e cine știe ce configurație, e de începători, știu asta. De asemenea, recomand oricărui începător modelul acesta de DSLR, el vine și cu obiectiv stock, dar nu e cel menționat de mine. Poate sticla (așa se zice la obiectiv în lumea bună) e ceva mai specială, eu unul iubesc 35mm-ul și îmi place la nebunie obiectivul ăsta. Trepiedul este unul fain, deși eu l-am stricat pe al meu în Paris, am reușit să îi rup un șurub pentru că începător și strânge până face poc, bă!

Mă interesează:

  • street photography
  • urban life
  • architecture
  • landscape
  • portrait
  • nature

Unde mă găsiți des:

Lightroom Presets:

Pentru că nu mă puteam abține și am decis și să lucrez ceva în direcția asta, am făcut un pack de presets (efecte, să zic așa) pe care le puteți importa în Lightroom și să le folosiți pe propriile fotografii, dacă vă plac, bineînțeles. Le-am publicat AICI, pe Creative Market. Enjoy!


Și probabil pân’ la anul nu ne mai auzim, așa că sper să aveți un an și mai bun cu toții și să-mi iasă planurile pentru blog, pe care le aveam în 2018, în 2019. Dacă nu o să am timp nici atunci, înseamnă că asta-i adulthood și că pagina asta este doar un hobby, care se pare că în 2018 s-a manifestat mult mai puțin. Happy new year, folks! 🎉🎉🎉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.