Dar dacă ignorance is bliss?

Adevărul e că nu pot să apelez la înțelepciune și la vârsta înaintată = experiență, ambele fiind lucruri la care mai am de lucrat, din fericire. Dar am mulți ani de internet, calculatoare, chestii d-astea și pot să apelez la experiența mea vastă pe internet. Așa că voi spune un lucru cât se poate de just despre internetul ăsta prin care ne avântăm zilnic. Un lucru care la mine începe să devină unul din punctele alea cu: ce am învățat în viață.

Oamenii fac greșeli în viață. E uman și normal. Oamenii învață din ele și devin experiențe. Experiențe care te ajută mai departe la a face unele alegeri mai bune. Alți oameni fac greșeli și încearcă să le justifice pe internet, căutând alți vinovați. Că e un job, că e un apartament, că e o relație, că e un gust muzical, oamenii fac greșeli și se frustrează și încearcă să le dea altora sfaturi ca să își justifice ei înșiși greșelile.

Văd zilnic oameni care abia așteaptă ocazia să dea un reply unui străin cu cât mai mult hate, care nu aduce niciun fel de valoare discuției. 90% din discuțiile din comentarii nu au niciun fel de valoare (mai puțin dacă e vorba de reddit). Boomer.

Azi am văzut pe cineva cum încearcă să spună despre un apartament în care stă că e cel mai de căcat, că nu s-au gândit la aia sau la ailaltă, că vecinele de sus sunt niște bagaboante, lucruri care sunt doar niște justificări ale greșelilor proprii. De ce? Pentru că s-a dus, l-a văzut, pe ăla și l-a permis, pe ăla l-a vrut. Apoi s-a trezit cu un credit de 30 ani și cu un loc în care nu îi mai place să stea. Poate că în casa aia a fost părăsită pentru că le vedea pe toate femeile ca pe niște bagaboante sau poate că mobila și atmosfera erau atât de anoste încât a început să asculte la ce discut vecinii prin pereți sau știu eu ce.

Așa că dacă vreți să luați decizii importante, urmăriți-vă intuiția și experiența, nu luați de bun tot ce spun oamenii pe internet, majoritatea nu ascultă, nu vă vor binele. Vor doar să își justifice greșelile și plăcerile, lenea și lipsa de ambiție. Stați în bulele alea faine, oricât de bule ar fi ele. Da, așa e; viața reală e diferită, dar trebuie să o vezi tu cu ochii tăi. Poate tu poti să faci cozy un apartament de căcat și să te simți ca acasă. Poate tu ai chestii la care să te bucuri la muncă și poate în bula ta lumea poartă mască și nu crede în conspirații.

Nu te mai duce cu trendul. Stai acolo unde te identifici pe tine. Prioritizează, pune în balanță și cântărește. Treci peste cunoscătorii ăștia, ignoră-i, dă cu block la hate. E sănătos și mult mai rentabil să simți ce ai tu de simțit.

Și poartă mască!

2 comments / Add your comment below

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.