Dacă ne ridicăm mâine din pat, schimbăm generațiile

Nu schimbăm generațiile la modul că vine un președinte tânăr, ca noi, dintr-un nou val lipsit de corupție și un fel de erou al poporului. Nu, astea-s vise chiar și pentru cele mai înstărite popoare, dar schimbăm generațiile la modul că nu vom mai trăi, noi, tinerii, oamenii care gândesc, partea educată a românilor, după ce au ales alții care pot fi cumpărați cu o scacoșă, un calendar și un pix. Nu vom mai trăi noi sub alegerile și greșelile celor care au fost înrădăcinați puternic în comunism și care ne privesc cu ură și ne judecă doar pentru că stăm jos în autobuz, avem barbă sau vorbim într-un anumit argou despre lucruri pe care ei oricum nu le înțeleg.

Așa putem schimba generațiile și așa putem să avem și noi puterea noastră. Lasați-i să trăiască și ei sub alegerile noastre, pentru că am fost destui de puternici pentru a ne ridica în picioare, de a lăsa telecomanda deoparte, de a ne duce să punem și noi ștampila pe numele celei (hehe!) sau chiar și celui care nu reprezintă o asemenea amenințare pentru noi. Dacă ne spunem și noi cuvântul, putem civiliza lumea pe care alții o vor necivilizată pentru a o putea manipula ușor. Și știți care este diferența între noi și țările bogate și puternice din Europa? Civilizația și educația. Nu am văzut un singur prost din ăla îmbrăcat în roșu pe stradă să oprească adolescenți, studenți sau pe oricine în segmentul 18-45 de ani care pare că are o educație. I-am văzut așteptând duminica să iasă bătrânii din biserici și să-i acapareze, i-am văzut dând pliante cerșetorilor și amărâților, pentru că ei sunt cei orbi, ei sunt cei care vor vota pentru un pix. Nu l-am văzut pe vreunul să mă privească în ochi sau să încerce să-mi întindă ceva cu Ponta.

Niciodată Mickey Mouse nu a fost așa de rău și urât cum va fi mâine și, probabil, cum va fi și în turul doi. Dar noi votăm și sperăm că după ce se trage linie va fi urât și batjocorit de toată lumea, în toate marile centre ale orașelor României.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.