Cum plănuiesc când călătoresc

Să trecem peste titlul egoist pe care a ajuns să-l aibă articolul acesta. Asta se întâmplă când nu găsesc destul de repede un titlu, acționez egoist. Datorită faptului că în ultimul timp am început să prind gustul călătoriilor, bătutului la pas orașe, city-break-urilor, m-am decis să încep să scriu și aici despre. Despre ce? Despre ce vreau eu, în principiu (ce glumă idioată).

Acum o să împart câteva tips-uri pe care le folosesc înainte să plec undeva. Gen de unde mă informez, ce recomand, ce nu recomand, etc. Mi-ar plăcea să urmeze și câteva alte articole legate de orașele pe care le-am văzut. Mi-ar plăcea.

Am organizat toate vacanțele noastre, pentru că am cea mai faină companie când mă plimb (asta este cel mai important sfat, aproape un trick), în proporție de 100%. Nu am mers cu agenții, nu neapărat pentru că nu am încredere, ci pentru că sunt un pic control-freak și îmi place să știu toate detaliile și să pun eu la punct toate detaliile. 

 

ZBORURI

 • skyscanner.com — agregator, adună el acolo multe zboruri, în funcție de nevoi și ți le afișează după ce selectezi data de plecare-sosire. Dacă nu ești presat de dățile astea două, poți vedea zilele în care biletele de avion costă mai puțin și să le selectezi pe alea. De altfel, dacă ai doar chef de ducă și nu știi unde sau când, poți selecta să vezi cele mai ieftine zboruri către oriunde, în funcție de lună sau ce nebunii de filtre mai vrei tu. Același lucru îl face și momondo.
  • my tip: eu mă uit pe site-ul ăsta pentru zbor, dar nu cumpăr direct de acolo, merg apoi pe site-ul companiei de zbor și fac acolo rezervarea. Uneori iese mai ieftin.

HOTELURI

 • booking.com — previzibil, dar bun și fain. Multe opțiuni, multe review-uri, după 5 booking-uri devii premium și ai câteva reduceri sau beneficii drăguțe. Am rezervat exclusiv de aici în toate locurile în care am călătorit și am fost foarte mulțumit.
 • airbnb.com — previzibil(2), dar eficient și plin de opțiuni. Mă uit, caut, dar încă nu am rezervat niciodată direct de aici.
  • my tip: comentariile și review-urile de pe booking sunt aur, trebuie o filtrare foarte atentă a oamenilor care dau comentariile alea și o să găsiți ceea ce doriți. 1 km fizic nu este egal întotdeauna cu 1 km booking și e mai bine să fii la 100m de o stație de metrou, decât 10 minute până-n centru, asta dacă nu vrei să vizitezi doar centrul.

RECOMANDĂRI

 • tripadvisor — destul de cunoscut, de cele mai multe ori mă uit aici când caut locuri în care să mănânc;
 • google trips — eu am aplicația pe telefon, îți arată locuri de văzut, restaurante, activități, destul de intuitivă și bună etc.
  • my tip: de fiecare dată când vezi o locație faină de unde vrei să mergi, dă-i o stea pe google maps, cel mai probabil vei folosi google maps și îți vei aminti ceea ce mai vrei să vezi. 
  • another tip: Praga e supercalifragilisticexpialidocious! 

Știu că nu am zis mari nebunii pe aici, care să schimbe lumea, dar nu știam cum să încep să scriu câteva articole legate de locurile prin care am fost și ce mi-a plăcut. Dacă începeam direct, părea prea egoist. Oh, bipolar much? 

           

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.