Cele mai bune țări în care să lucrezi ca developer

În urma unui chestionar făcut de cei de la splinter.me, chestionar la care au răspuns aproximativ 1160 de persoane din întreaga lume, putem afla care sunt țările în care este cel mai bine să lucrezi și să trăiești ca developer (dezvoltator sună ca dracu’) sau designer (web, nu de modă, desigur. Dăăăăhh!) .

Astfel, într-o statistică a salariului raportat la nivelul de trai din țara respectivă, România ocupă locul patru, surclasând țări precum Spania, Austria, Franța etc. Păi, când a fost ultima dată de care vă amintiți ca România să ocupe locul patru într-o competiție cu marile țări ale lumii? Eh, îți trebuie puțină memorie prin care să cauți. Bun! Când este de lăudat, laud. Așa am spus.

Ca și salarii medii pentru developeri, ocupăm locul 10. Ceva mai realist, dar tot este bine și așa. Măcar știm că încă nu ne-am transformat în India. De asemenea, diferențele salariale de la un grad la altul la locul de muncă sunt foarte mari și la noi, ceea ce nu este tocmai ok. Pentru mai multe detalii, puteți citi aici.

Acesta ar putea fi și un semn de întrebare pentru cei care termină liceul la un profil real, dar vor să se îndreptă către ceva uman. Cum, de altfel, am vrut și eu. Doar că eu nu am reușit și acum mă umflu în pene aici. Oricum, mai bine pentru mine că s-a terminat așa. Viitori absolvenți economiști (și nu numai) care veți lucra pe la Mc, nu vă mai plângeți de ce se întâmplă că, într-o mare măsură, voi v-ați ales drumul acesta. Bineînțeles, asta nu înseamnă că eu nu am șanse să lucrez la Mc cu o facultate de Informatică. Dar ale mele-s mai mici se pare.

sursa; sursa1

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.