Cel mai bun serial pe care-l vei vedea anul acesta

Serialul se numește Detectivii din Louisiana sau True Detective și a avut premiera la HBO România pe data de 13 ianuarie 2014. Este un serial distribuit și produs exclusiv de HBO, ceea ce înseamnă că așteptările mele în ceea ce privește această serie erau foarte mari. Serialul meu preferat (The Sopranos) este produs de HBO, de aici și subiectivismul. Știu de câteva luni despre apariția lui, am fost foarte entuziasmat atunci când am văzut primele trailere cu Matthew McConaughey și Woody Harrelson, dar am ales să scriu abia acum despre el fiindcă am așteptat să-mi întreacă așteptările pe care mi le făcusem. Și, după vizionarea episodului cinci, am zis: Fuck! Serialul ăsta trebuie revăzut și recomandat la toată lumea. 

12102_875_256

Serialul-dramă se centrează pe povestea a doi detectivi ale căror vieți se împletesc în timpul unei anchete de urmărire a unui ucigaș, care începe cu investigarea unei crime bizare din 1995 până la redeschiderea cazului în 2012. (sursa)

Dacă vreți să vedeți ce înseamnă un tur de forță actoricesc, regizoral și scenaristic, trebuie să vedeți True Detective. McConaughey face unul dintre rolurile vieții lui aici (să nu ratați nici filmul Dallas Buyers Club, tot cu el), Harrelson nu se lasă nici el mai prejos, iar cei de la HBO mă fac să le ridic încă o dată munca la rang de artă. Serialul este descris ca o dramă-polițistă, dar are de toate. Atmosfera este nebună. Au fost cadre în care mi-a fost mai teamă decât la majoritatea filmelor horror pe care le-am văzut, și asta doar din pricina modului în care au fost filmate anumite elemente din natură și din realitatea statului Louisiana. Acolo pare locul perfect pentru o crimă în mod macabru, așa cum este cea pe care o investighează cei doi detectivi. Dramele din viața personală a personajelor sunt prezentate impecabil, într-un mod realist care te face de multe ori să îți pui întrebări. Nimic nu e în plus sau nelalocul său, iar dialogurile și monologurile sunt cireașa de pe tort a acestui sezon. Mai ales semnele de întrebare pe care le ridică personajul lui Matthew McConaughey. Rar îmi este dat să văd pe parcursul a șase episoade a unui serial nou-nouț o complexitate atât de bine gândită și prezentată a personajului principal. Pe o scară de la zero la Breaking Bad, acest serial, după doar șase episoade, este undeva la nivelul lui Breaking Bad. Și vă spun și de ce lucrurile evoluează atât de rapid, dar ceea ce este de lăudat este faptul că deși evoluează rapid, totul este perfect.

tumblr_n0sst3V7gx1r27gkro2_500

True Detective – Detectivii din Louisiana nu respectă tiparul obișnuit al unui serial. După acest prim sezon, care are doar 8 episoade, povestea celui de-al doilea sezon va fi una nouă, iar actorii vor fi și ei schimbați. Va fi ceva în genul la American Horror Story, doar că aici se schimbă și actorii. Deci mai avem doar două episoade în care-i putem vedea excelând pe Harrelson și McConaughey. Oricum, iar au făcut cei de la HBO un serial care merită pus pe un piedestal alături de: The Sopranos, The Wire, Game of Thrones și multe altele. True Detective poate să vi se pară că începe puțin mai greu, vorbesc de primul și puțin din al doilea episod, dar așa a fost cu toate serialele marca HBO pe care le-am văzut eu. Oricum, când vă veți trezi în mintea personajului interpretat de Matthew McConaughey și în mașină cu cei doi detectivi căutând un criminal psihopat prin terenurile mlăștinoase și pline de primejdii ale Louisianei, veți uita instant de câteva minute în care v-au fost prezentate personajele și veți sta cu ochii căscați la ecran. Vă foarte recomand acest serial pe care-l puteți vedea în fiecare luni seara la ora 22:05 pe HBO! Mai jos vă voi lăsa una din multele scene magnifice ale acestei serii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.