Ce filme vreau să văd primăvara aceasta

Closer to the Moon – noul film regizat de Nae Caranfil are premiera în România pe 7 Martie și este după un caz real. Jaful din 1959, București, unde un grup format din patru bărbați și o femeie, situați în vârful ierarhiei comuniste în Partid, jefuiesc o dubiță care transporta bani și care aparținea Băncii Naționale. O lună mai târziu ei sunt trimiși la închisoare, însă vor fi invitați să-și joace propriile roluri într-o reconstituire cinematografică a jafului lor. Filmul este realizat cu o distribuție străină, în limba engleză. Trailer puteți vedea AICI.

The Grand Budapest Hotel – este, probabil, cel mai așteptat film (de mine) din lista filmelor care merită văzute în această primăvară. Are premiera pe 21 Martie în România. Distribuția este excepțională,  formată din nume precum: Adrien Brody, Ralph Fiennes, William Dafoe, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton etc. Filmul este despre aventurile lui Gustave H ( Ralph Fiennes) un faimos portar la unul dintre cele mai mari hoteluri ale Europei din perioada interbelică și ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al lui Gustave. Nu aș vrea să spun prea multe, pentru că trailerul vă va arăta și așa destule, iar la cum este prezentat acest film mă face să cred că va fi unul dintre cele mai bune ale anului. Sunt foarte încântat de el și abia aștept să-l văd. Mă aștept la lucruri excepționale.

Noah – unul dintre blockbusterele anului, cu premiera în România pe data de 28 Martie. Filmul prezintă povestea lui Noe din perspectiva regizorului Darren Aronofsky (Black Swan). Rolul principal este jucat de Russel Crowe, iar distribuției i se mai alătură și Emma Watson și Jennifer Connelly. Trailerul în puteți viziona AICI.

Transcendence – un film SF, în care Johnny Depp deține rolul principal. Atunci când soțul ei, Will (J. Depp), este ucis de teroriști, soția acestuia, specialistă în calculatoare, găsește o metodă de a transfera întreaga personalitate a lui Will într-un calculator. Astfel, împreună, vor lucra la proiectul care i-a făcut să fie o țintă pentru teroriști. Trailerul îl puteți viziona AICI. Filmul are premiera pe 25 Aprilie în România.

The Amazing Spider-Man 2 – prima parte m-a dezamăgit foarte tare. Trailerul acestei părți arată bine, iar rău-făcătorii par mai bine construiți. Cred că nu renunț la unele filme cu sper-eroi deoarece sunt fan benzi desenate, deși multe nu prea mai prezintă alt interes pentru mine. Premiera pentru Uimitorul Om-Păianjen 2 are loc pe 2 Mai în România.

X-Men: Days of Future Past – se pare că închei cu filme dedicate benzilor desenate, ceea ce nu e atât de rău. Prima parte din prequel-ul X-Men mi-a plăcut, am înțeles că aceasta va combina scene din tinerețea Profesorului X și Magneto cu scene din viitorul lor. Am citit câte ceva despre această parte și mi-a stârnit curiozitatea. Sper să vedem un film ok. Premiera va avea loc la data de 23 Mai și trailerul îl puteți viziona AICI.

Ar mai fi câteva filme care sunt așteptate de toată lumea, însă mie nu-mi stârnesc niciun fel de interes. Ele ar fi: Need for Speed, Captain America: The Winter Soldier,  Godzilla, Maleficent.

3 comments / Add your comment below

  1. vizionare placuta! si nu uita de 12 Ani de sclavie, gravity , in general cele nominalizate acum la Oscar!Mie mi-au placut foarte mult…mai putin The Wolf of Wall Street!:d

    1. mmm, primele 3 sunt chiar pe gustul meu. De restul am scris deoarece sunt puțin curios de ele și nu voiam să las doar trei filme în articol.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.