Ce am mai citit

După cum v-am mai obișnuit, o să fac o mică trecere în revistă a ceea ce am citit în ultimul timp. Nu mă lungesc, spun doar câteva cuvinte despre fiecare carte, dau o notă și fac o recomandare. Cred că nu am mai scris un articol cu cărți de anul trecut, așa că voi scrie ce am citit în 2015, până acum.

The Kite Runner [Vânătorii de zmeie (ro)]  de Khaled Hossini- este o carte scrisă din perspectiva autorului despre prietenia și legătura strânsă între el, Amir, și Hassan, cel care în ochii societatății în care trăiau, adică cea musulmană, ar trebui să fie servitorul acestuia. Am fost reticent când am citit cartea, nu mai citisem nicio carte despre Afghanistan și războiul de acolo, dar cartea aceasta este mult mai mult decât atât. Trebuie să o citiți. O recenzie faină găsiți aici. Nota mea este: 5/5.

Fahrenheit 451 de Ray Bradbury – spune povestea unei lumi în care cărțile care mai există trebuiesc arse, iar păstrarea acestora înseamnă încălcarea legii. Am asemănat-o foarte mult cu 1984, ajungând să semene cu aceasta când vine vorba de anumite aspecte. Recenzie aici. Nota mea 4/5.

The Hedge Knight de George R.R Martin – acțiunea din această carte scrisă de celebrul autor care scrie lent, este situată în timp, în urmă cu 89 de ani înainte de evenimentele petrecute în seria A Song of Ice and Fire (Game of Thrones) și spune povestea unui cavaler, Dunk, ajuns prin întâmplare cavaler și a aventurilor sale împreună cu noul său scutier Egg. Este o carte scurtă, care mai are încă două părți ca și continuare, dar pentru cei în așteptarea noului volum din seria ASoIaF se va dovedi a fi perfectă. Nota mea 4/5.

The Hitchhiker’s guide to the Galaxy și The Restaurant at the end of the Universe [Ghidul autostopistului Galactic] de Douglas Adams – sunt două cărți SF și comice, pline de umor sarcastic și ironii, care m-au delectat în adevăratul sens al cuvântului. Două cărți care fac parte dintr-o serie de șase, numită The Hitchhiker’s guide to the Galaxy. Le-am citit cu plăcere și le recomand oricui. Nota mea 5/5.

Astfel de postări vor mai exista, dar dacă vreți să fiți mai la curent cu ceea ce citesc și ce vreau să citesc, aici aveți contul meu de Goodreads.

4 comments / Add your comment below

 1. Voi citi si eu Fahrenheit 451, 1984 cuprinde cateva idei care m-au pus serios pe ganduri. Eu tocmai am inceput The running man. Ce alte scrieri distopice ne mai recomanzi? Imi place foarte mult stilul.

  1. Brave New World – Huxley
   Do Androids Dream of Electric Sheep
   Cat’s Cradle – Vonnegut
   Slaughterhouse 5 – Vonnegut

   1. Mersi! Ma voi informa putin despre ele si ma pun pe citit, ce stiu sa fac cel mai bine in preajma sesiunii, licentei sau unor examene :))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.