Ați luat BAC-ul? Și ce?!

E o întrebare retorică. Nu mă interesează răspunsul, însă vreau să vă felicit pe cei care l-ați luat. E un pas important din viața fiecăruia, într-adevăr, dar nu e așa mare treabă. Sunt trist că am ajuns să ne îmbătăm de bucurie la un examen pe care toți oamenii care au trecut prin liceu ar trebui să-l aibă. Nu e ca și cum ai căpătat o carieră șmecheră sau ai ajuns manager/CEO sau va mai ține cont cineva peste un an că ai luat Bacalaureatul. E ceva normal, ar trebui să fie doar o treaptă ușor de urcat, nu să-l hiperbolizăm și să-l facem Everestul.

 Felicitări încă o dată, dar nu vă îmbătați cu apă rece chiar dacă au promovat doar 55%. Da, suntem o țară plină de proști, e ceva de ascuns sau ceva fals? Nu! Deci nu ați promovat un examen pe care l-ați dat numai cu olimpici și voi sunteți printre ei. Ați promovat un examen în care ați concurat și cu proști. Și eu am făcut la fel. Și vă felicit, repet, dar nu-i mare treabă.

“Examenul de bacalaureat nu ar trebui sa fie o tinta – ‘Eu trebuie sa ma duc sa iau Bac-ul!’. Pai, daca asta a devenit o tinta, inseamna ca ne-am intors in timp cu 100 de ani. Tinta noastra este sa stim. Examenul de bacalaureat trebuie luat ca o concluzie fireasca a faptului ca stim.” – Daniel Petriceanu, profesor de matematică la Colegiul Mihai Viteazul București

 sursa

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.