Am fost Spider-Man câteva zile și mi-a plăcut la nebunie

Bineînțeles, vorbesc despre jocul exclusiv de PS4, Marvel’s Spider-Man, pe care tocmai l-am terminat și care mi-a plăcut enorm. Review-urile au fost demult scrise, impresiile citite, eu am venit cam tărziu (bad habit) pentru că am așteptat să termin personal jocul înainte să scriu despre el. L-am avut since day one, ca orice nerd care se respectă, însă nu am putut să îl joc zi de zi.

Nu că aș vrea să-l laud foarte mult, însă jocul a fost excelent. Open-world-ul este minunat dezvoltat, story-ul este emoționant și plin de surprize plăcute, iar web-swinging-ul va fi probabil lucrul în care veți investi cel mai mult timp, deoarece se mișcă extrem de natural, bineînțeles Spider-Man natural, încât fast-traveling-ul, deși este un sistem ingenios și amuzant gândit, cu siguranță îl veți folosi foarte puțin. Să sari pe clădirile din New York și să te agăți de ele este mult, mult mai fain.

Povestea este minunată și durează cam de 15-20 ore, într-un ritm ok, mai o misiune principală, mai una secundară, etc. Dar nu e nevoie de panică, după terminarea poveștii, încă mai poți curăța orașul de criminali și poți face diverse challenge-uri sau ce mai apare pe hartă. Ideile celor de la Insomniac, dezvoltatorii jocului, au fost unele foarte bune pentru acest joc, totul se simte natural, ca și cum ai răsfoi mai multe numere de benzi desenate cu protagonistul tău preferat, your friendly neighbor Spider-Man. 

De asemenea, personajele negative sunt foarte bine alese, recunosc că am așteptat în fiecare secundă un cameo din partea celui mai mare adversar al lui Spidey, însă acesta nu a venit. Dar am înțeles că cei de la Insomniac au spus că merită un întreg joc construit în jurul acestui villain, așa că, cine știe. Au rămas oricum multe ferestre deschise la finalul jocului.

Grafica este senzațională, la fel și combat-ul. De asemenea, o altă chestie faină este disponibilitatea a aproximativ 20 de costume, cu diferite skill-uri, pentru Spidey. Totul este foarte immersive și palpitant. Se vede că a fost un joc foarte așteptat, dar și foarte muncit, astfel încât așteptările au fost cel puțin satisfăcute. 

Un minus ar fi că unele side-quest-uri și challange-uri pot părea repetitive, dar intervin deseori schimbări în ritmul jocului, astfel încât acest sentiment nu apucă să stagneze. 

Per total, a fost o experiență foarte faină să aștept de foarte mult timp acest joc, iar așteptările mele să fie întrecute la lansarea acestuia. M-am simțit foarte apropiat de personajul principal și dezvoltatorii jocului au făcut o treabă excelentă în a pune jucătorul în pielea lui Spider-Man. 

P.S: Nu a fost peste God of War, dar a fost pe acolo. Vedem peste o lună unde se situează și față de Red Dead Redemption 2.

See ya!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.