ALT Festival, festivalul de tehnologie de la Brașov

Print

În primul rând, dacă sunteți pasionați de tehnologie, calculatoare, creativitate, design, sau dacă sunteți antreprenori, investitori, dezvoltatori, ar trebui să fiți prezenți pe 21-23 noiembrie la ALT Festival Brașov.

ALT FESTIVAL, un eveniment aflat la prima sa ediție, exploreaza tehnologiile industriei IT și ale industriilor creative pentru a încuraja inovarea în rândul companiilor și antreprenorilor, diseminarea de know-how în comunitatea de profesioniști, dar și popularizarea tehnologiei ca stil de viața în rândul comunității.

Cele trei mari teme abordate în cadrul ALT Festival vor fi:

  • Inovație locală – ce are ca scop prezentarea produselor și a serviciilor creative dezvoltate de către companiile locale.
  • Internet of Things – reprezintă un concept complex care se referă la interconectarea obiectelor folosind infrastructura de comunicare existentă, o lume radical diferită de cea a Internetului clasic, dar bazată pe acesta.
  • Cultura Tehnologiei – această secțiune are ca scop răspândirea tehnologiei în viețile tuturor oamenilor.

ALT FESTIVAL își propune să reuneasca antreprenori de top, dezvoltatori de software, designeri, specialiști în cercetare aplicată, inventatori, un grup de specialiști și pasionați care să poată genera, în timp, o masă critică de startup-uri, companii și inițiative care privesc IT-ul și industriile creative.

Înscrierea este gratuită și se poate face foarte repede, completând acest formular.

De asemenea, programul este afișat pe site-ul altbrasov.org, mai exact aici.

Mie mi-au făcut cu ochiul:

– Arhitectura distribuită pentru prelucrare de date nestructurate. Workshop monitorizare de trenduri Twitter în timp real (MongoDB, Apache Camel)
– Big Data demistificat
– Introducere în Swift
– Gamification
– Tranziția spre agile a unei echipe IT

Am aflat și câteva din multele surprize pe care le veți avea dacă veți fi prezenți la ALT Festival. Acestea au fost dezvăluite în cadrul unei prezentări de către Ionuț Țața, președintele ALT Brașov.

La ALT FESTIVAL Brașov 2014 va fi prezentă prima mașină electrică marca BMW, anume BMW I3. Vă veți putea juca cu Oculus Rift și veți vedea la treabă o imprimantă 3D și veți putea admira  o dronă făcută de brașoveni. Sunt sigur că mai sunt și multe alte surprize pe care nu le-am aflat încă.

ALT FESTIVAL este organizat de ALT BRASOV – Clusterul pentru Inovare și Tehnologie Brasov. Acesta a fost înființat în 2013 și contribuie la dezvoltarea, promovarea și sprijinirea industriilor inovatoare din zona centrală a României. Inițiativele ALT BRASOV vor oferi dezvoltare economică și valoare adaugată comunităților din Brașov și la nivel national, prin sprijinul pe care îl oferim antreprenorilor, investitorilor și inovatorilor prin conectarea acestora la piața globală.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.