IT & Geek

Update-ul Android 4.4.2 pentru HTC One suge

Astăzi am cedat  insistențelor telefonului meu prea deștept și i-am făcut update la versiunea 4.4.2 de Android. Pentru cine nu știe, am un HTC One, nu M8, doar One. Și, pe lângă alte chestii care-mi plac la telefonul ăsta, erau câteva detalii la care țineam foarte mult. Cum ar fi faptul că bateria este verde, apoi galbenă, apoi roșie. Că atunci când ascultam muzică vedeam logo-ul Beats, colorat frumos, micuț, așezat unde trebuie.

Așa că cei de la Google s-au gândit să facă o politică pentru design adresată producătorilor care folosesc sistemul lor de operare, i.e Android. Ceva de genul: “Boss, dacă vrei Play Store și Android, faci exact cum îți spunem noi când vine vorba de sistemul nostru de operare, că nouă nu ne place ca lumea să își bage nasul în munca noastră, mai ales când vine vorba de design“. Ceea ce nu mi se pare ok, dar e total justificată treaba. Probabil mulți ar fi procedat la fel.

Și, uite așa, nu mai am eu tot felul de iconițe colorate frumos prin bara de notificări. Bateria este gri și gri închis, logo-ul Beats este gri, și totul este fix cum vrea Google. Pentru că putere. Pe lângă astea, mai sunt câteva modificări. Le voi enumera mai jos:

  • Fără Flash Player. Cei de le la Adobe l-au ucis în 2011, mergând pe principiul: Eu te-am făcut, eu te omor. Așa că cei de la Android și HTC au renunțat și ei la Flash Player.
  •  Atunci când vă setați telefonul de la zero, sunteți întrebat dacă vreți să folosiți clasicele mesaje sau Hangouts, serviciu  preinstalat.
  • Alarma nu va mai porni telefonul, în caz că îl aveați oprit, iar aceasta suna. În 4.3, atunci când telefonul era închis și alarma era setată, în momentul în care alarma pornea, telefonul pornea și el. Ceea ce era cam de rahat.

Update-ul este destul de vechi, dar eu abia acum l-am făcut și am venit să vă spun părerea mea pe blogul meu personal, deținut, întreținut și scris de mine. Deci pot face asta.

Sharing is caring!

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares