Skip to main content

Uneori e și cu ghinion

Nu sunt genul care obișnuiește să dea vina pe soartă, noroc sau ghinion, fiindcă eram de părere că norocul ți-l faci cu mâna ta, iar ghinionul este doar o stare pe care ți-o induci singurel. Însă astăzi mi s-a arătat că lucrurile nu stau chiar așa.

Tot alerg și tot alerg și iar alerg și am mai alergat și aș mai putea adauga câțiva de alerg pentru a reuși să redau stările prin care am trecut de-a lungul a două săptămâni. Alerg ca tâmpitul să obțin niște acte, semnături și alte câcaturi din categoria hârțogăraie. În toată fuga asta a mea am trecut și prin situații cărora le-ai da una din zece șanse să se întâmple în contextul respectiv. Cred că cineva, pe undeva, mă privește și se distrează copios. Trecând prin toate prostiile astea, mi-am dat seama că ghinionul, în mare parte, poți să ți-l induci prin ceea ce gândești, negativism & shit. Dar asta este doar o posibilitate. Ghinionul înseamnă și oamenii pe care îi întâlnești în drumul tău spre un ideal. În cazul meu, cei de la care aveam de luat semnături. Deci ghinion poate fi mult, dar poate fi și combătut. Cred că insistență este cuvântul cheie. Cel puțin, eu așa am reușit să trec peste acest ghinion.

Stăteam și mă gândeam că dacă eram unul care se enervează foarte repede sau renunță imediat, ca ăia care pleacă din examen după zece minute, acum aș fi venit aici și m-aș fi plâns despre cât de ghinionist sunt și ce viață mizerabilă am. Dar nu, am trecut peste ghinion și nu cu ajutorul norocului. “Câcănarul” ăsta (norocul) cred că și-a luat vreun concediu. Presat de timp, cu dureri de picioare de la câte drumuri am făcut, cu buzele uscate de la mulțumiri spuse în zadar, cu multe cuvinte uitate pentru că au fost uzate în încercarea de a convinge multe părți de situația mea, cu sudoare pe frunte și mâini transpirate, am trecut peste una dintre cele mai grele faze din treaba pentru care mă zbat momentan. Cu tot cu ghinion, am reușit să trec peste. Și am dat peste niște secretare minunabile. Deci se poate.

Cât despre noroc…Am învățat zilele astea că, în România, cuvântul noroc echivalează cu a avea bani și mai apare atunci când ai relații. Dar ce vreau să zic este că nu trebuie să renunți ușor la ceea ce îți dorești. Cred că am avut minimum 5 situații în care știu că majoritatea ar fi renunțat. Dar eu mi-am dorit atât de tare încât nu am vrut să dau vina pe astre, pe destine sau pe ghinion și am obținut, într-o oarecare măsură ceea ce mi-am dorit. Mai sunt câțiva pași, dar nu mai țin așa mult de mine. Eu m-am descurcat fără noroc și cu mult ghinion. Cred că nu îi este dat nimănui mai mult decât poate să care. Eu pot mai mult, asta e!

Sharing is caring!

Dan Novac

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares