Păreri

Un gând minuscul despre evoluție

Așa arăta în anul 1997 unul dintre coloșii jocurilor video de astăzi. Este vorba despre seria GTA  (Grand Theft Auto).

Astăzi, 17 ani mai târziu, cam așa se prezintă grafica ultimului joc al acestei superbe serii care m-a captivat încă de pe acum, aproximativ, 10 ani.

În concluzie, noi, oamenii; rasa asta umilă și pricăjită, am ajuns într-un timp relativ scurt (pentru că 17 ani nu sunt chiar așa de mulți, luați undeva la o scară istorică, să spunem) să programăm niște mașinării ca să redea asemenea grafică. Ok, imaginați-vă câtă evoluție stă în spatele acestor două imagini. Imaginați-vă câte lucruri am putea schimba dacă ne-am pune mintea la contribuție pentru a face lucruri benefice omenirii și pentru a ne ajuta specia cu ajutorul a ceea ce avem acum la dispoziție. Bine, probabil companiile ar da faliment și mulți evrei ar muri de foame, dar am trăi cu toții mai bine. Mă rog, aici este o altă discuție foarte amplă și nu vreau eu s-o fac pe anti-corporatistul fiindcă nu sunt unul, atâta timp cât trăim în țara în care un job într-o companie îți oferă un trai peste cel mediu.

În fine, voiam să ajung la faptul că atunci când vreunul mai are de gând să ne numească o generație ratată și handicapată ar trebui să se gândească de două ori. Poate în câțiva ani va fi salvat de vreo mașinărie care omoară cancerul sau mai știu eu ce, programată și gândită de vreunul din ratații ăia pe care-i vede pe stradă și nu dă doi bani pe el.

Sharing is caring!

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

2 Comments

  • Alexandra Marin

    Da…trebuie sa te contrazic la ‘masinaria care omoara cancerul’. Nu va exista pe piata pentru muuuuult timp de acum inainte.

    • Dani

      Cu siguranță nu va exista. În primul rând pentru că oamenii mari nu vor lăsa să se întâmple asta, pentru că o scădere drastică a mortalității înseamnă un trai din ce în ce mai prost. Cu cât împărțim mai mult, cu atât e mai rău pentru ei. Iar alt motiv e că mințile care pot face asta sunt ocupate cu alte lucruri din care ies mulți bani. Aplicații și Flappy Birds. Mă rog, e o discuție lungă asta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares