Filme

The Best Offer (2013)

Finuț și subtil. Cultură, artă, romantism și un Geoffrey Rush simpatic și scârbit de oameni. Filmul prezintă povestea unui colecționar și evaluator de artă care, la un moment dat în cariera sa, trebuie să facă o evaluare mai bizară a unor obiecte de artă. Ciudățenia stă în faptul că posesorul obiectelor încearcă de mai multe ori să se ferească de personajul lui Geoffrey Rush, pe numele său Virgil, lucru care stârnește curiozitatea și interesul personajului principal. Tânăra Claire, posesoarea aceste averi impresionabile invocă tot felul de motive absurde pentru a reuși să ducă evaluarea mai departe fără a fi nevoită să se întâlnească cu Virgil. Totul se schimbă atunci când Virgil începe să se îndrăgostească de această tânără și vrea cu tot dinadinsul să afle cine este. Ajunge să calce peste principiile sale și să iasă din carapacea sa impenetrabilă de natura umană. Lucru care poate deveni fatal pentru el.

Povestea se construiește lent, dar subtil, iar transformarea personajului principal din pricina dragostei este una cel puțin interesantă. Filmul stă sub citatul: “Everything can be faked”, care are trimitere la operele de artă, dar și la sentimentele umane. Și pe lângă picturi magistrale și alte obiecte de artă, putem asista și la o coloană sonoră splendidă semnată de Ennio Morricone, cel care și-a pus amprenta și pe filmele “Kill Bill” sau “Django Unchained”.

Îi dau acestui film nota 8/10, o notă foarte mare din punctul meu de vedere. Singurul minus ar fi acțiunea lentă care m-a făcut să-l văd în vreo două, trei reprize. Bine, probabil și orele târzii la care mă uit eu la filme sunt problema. Dar îl recomand. Este ceva fresh și fain, un film pe care nu-l văd recomandat pe toate site-urile și un film la care chiar merită să te uiți.

Sharing is caring!

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares