Păreri

Și care-i problema dacă mă bucur pentru Halep?

tumblr_n0u4dhfQYg1t3nz8to1_500

Că vă văd tot mai mulți justițiari ai dreptății și vă văd cum vă agitați că nu suntem fani Halep de mici, că nu avem dreptul să o admirăm și că suntem ipocriți dacă suntem fericiți pentru că cineva care provine dintr-o țară plină de oameni ca voi, semidocți care se scarpină în buric după două scame și apoi scriu un status pe Facebook, a făcut performanță în tenis la cel mai înalt nivel.

Și unde e problema dacă unii abia acum își exprimă sentimentele și respectul pentru Simona Halep?! E prima finală a ei de turneu de mare slam. E normal ca mult mai multă lume să audă de ea abia acum. Scopul era să știe cât mai multă lume de ea. Unde e problema dacă unii care nu sunt fani tenis sau nu i-au urmărit parcursul întregii cariere se bucură la fel ca un fan tenis? Se bucură pentru că îl face fericit ceea ce se întâmplă acolo. Pentru că trăiește fiecare moment în care fata asta lovește mingea, pentru că simte ceva iubire, compasiune, pentru un om cu care împarte aceeași țară, aceleași promisiuni de rahat făcute de alții, aceeași limbă. E un lucru mare să încetăm să ne mâncăm de funduri și să simțim ceva fain pentru unul de-al nostru. Așa că lăsați-ne să o facem atunci când avem motive și când simțim că trebuie să o facem. Și așa, motive nu sunt multe. Mâine ne va interesa mai mult câți bani câștigă vecinul, ce mașină și ce nevastă are. Dar pentru o zi, pentru o performanță enormă într-un domeniu, putem iubi unul de-al nostru. Lăsați-ne s-o facem, cine plm vă credeți?!

Am mai urmărit meciuri ale Simonei, nu multe pentru că nu prea mă uit la tenis feminin, spre deosebire de cel masculin pe care-l urmăresc destul de des. Ieri am văzut cel mai bun meci de tenis feminin din viața mea, iar pe teren era o româncă determinată, puternică, care nu semăna a româncă și care m-a făcut să strâng din pumni la fiecare minge scoasă, care m-a făcut să mă bucur și să trăiesc o partidă de tenis cu sufletul la gură. Cineva a arătat a campioană acolo și aceea nu părea a fi Sharapova, deși a câștigat meritat. Mulțumesc, Simona Halep! Pentru emoții, fericire, tristețe și un meci splendid. Oricum, totul abia a început și asta se vede. La cât mai multe finale, girl! Vor fi ale tale curând. Ei te vor înjura și apoi te vor iubi, apoi te vor înjura iarăși, dar așa-s ăștia, ai noștri. Sunt sigur că te-ai obișnuit cu ei. Mă înclin!

Sharing is caring!

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

2 Comments

  • Unul

    Tot argumentul tau se bazeaza pe comportamentul consumatorist al omenirii.Daca nu am idolatriza niste oameni platiti sa ne distraga atentia de la vietile noastre doar ca mai tarziu sa ne fie vandute minciuni corporatiste poate discutia asta nici nu si-ar fi avut rostul. Pentru mine cel putin tot circul asta sportiv nu e decat alta forma a coloseumului plin de gladiatori. Daca tot va place tenisul, jucati-l. E mult mai sanatos decat statul pe tusa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares