Păreri

Se poate renunța la fumat, fumând?

De vreo câţiva ani, pe piaţa din România a apărut un produs deopotrivă apreciat şi blamat. Este vorba de ţigara electronică, care a devenit foarte populară în rândul fumătorilor, în ciuda articolelor negative care au apărut în presa.

Beneficiile pe care ţigara electronică le oferă sunt multiple: mai puţine substanţe nocive, fără miros neplăcut, posibilitatea de a o folosi în locurile publice etc. Dacă despre aceste beneficii putem fi convinşi, nu stim totuşi cât de eficientă este ţigara electronică pentru a renunţa la fumat.

Se poate renunţa la fumat cu ţigara electronică?

Cercetatorii ne spun că se poate. Studiile au arătat că ţigara electronică are o rată de succes de peste 50%. Ceea ce înseamnă foarte mult, dacă stăm să ne gândim că plasturii şi guma de mestecat au o rată de succes de 7%.

Deşi satisface dependenţa de nicotină, care poate părea că alimentează viciul, doza de nicotină inhalată poate fi redusă treptat, până la eliminarea acesteia. Sigur, dependenţa de gest poate rămâne, dar dacă inhalezi doar vapori cu arome, acest lucru nu îţi dăunează. Iar, dacă punem în balanţă efectele pe care ţigara electronică le are cu efectele pe care ţigarile clasice le au, sănătatea are de căştigat!

Care sunt cele mai importante beneficii pe care ţigara electronică le oferă?

– Este mai sigură! Există numeroase studii şi cercetători care susţin că ţigara electronică este cu 99% mai sigură decât ţigările clasice. Dacă într-o ţigară clasică există peste 4000 de substanţe nocive, în ţigara electronică găsim nicotină, arome şi glicerină vegentală/propilen glicol. Toate aceste substanţe sunt recunoscute ca fiind sigure şi le regăsim în produse pe care le folosim în fiecare zi.

– Nu îi afectează pe cei din jur. Vaporii produşi de ţigara electronică sunt inofensivi, inodori şi incolori. Dispar în câteva secunde, deci poţi folosi ţigara electronică fără probleme in compania familiei sau a prietenilor.

– Nu miroase urat. Suntem cu toţii afectaţi de fumul de ţigara, care îl găsim în toate barurile, restaurantele, cluburile etc. Aşa cum am precizat mai sus, vaporii emişi de ţigara electronică nu au miros, deci nu trebuie să îţi mai faci probleme în privinţa asta.

Prin urmare, ţigara electronică poate fi o soluţie pentru a scăpa de ţigările nocive. Pentru cei care doresc să o încerce, le recomand brandul Vipercig, un brand apreciat de utilizatorii de tigari electronice din România, pentru calitatea produselor şi preţurile accesibile.

Nu vă dau sfaturi din experiența proprie, nu vă panicați, acesta este doar un advertorial.

Sharing is caring!

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares