Păreri

Să fii rasist e de căcat

Și mereu a fost. Doar că a existat o perioadă în care dacă erai unul dintre acei oameni proști, care se lăsau influențați de culoarea pielii, aveai susținere de la mulți alții la fel ca tine. Unii își mai puneau și cagule albe pe cap. Doar că lumea a evoluat. Oamenii au deschis ochii și au realizat că pigmentul pe care-l are pielea ta nu spune despre tine nimic mai mult decât zona geografică din care provii tu sau strămoșii tăi. Și vă voi spune despre două știri actuale, strâns legate de scandalul rasismului.

Una este cea cu Dani Alves, pe care nu voi insista prea mult pentru că majoritatea ați văzut deja clipul și buzz-ul creat pe internet. Pe scurt: Dani Alves este un jucător de origine braziliană al clubului Barcelona. El a fost ținta mai multor  atacuri rasiste din partea fanilor echipelor adverse. Acum două zile, la un meci, lui Dani Alves i s-a aruncat din tribună, în semn de insultă, o banană. Acesta a luat-o frumos de jos și a mâncat-o. O reacție genială din partea lui. A doua zi tot internetul s-a pozat cu mâncând banane în semn de susținere. Ceea ce înseamnă că lumea nu mai pune botul de mult la rasism și tot ce implică el. E pentru proști și încuiați.

Al doilea scandal despre care vreau să vă povestesc se petrece în baschet, în NBA mai exact. Managerul echipei Los Angeles Clippers, un moș cu foarte mulți bani, a fost înregistrat având o convorbire telefonică cu iubita lui despre ceea ce-l deranjează pe el. Omul era foarte furios pe faptul că iubita lui aducea prieteni de-ai ei de culoare neagră să vadă meciul echipei lor preferate și el era nevoit să stea în apropierea lor și astfel spune el cum nu vrea să mai vadă negri aduși la meciurile echipei sale din diferite motive. Imaginați-vă, NBA-ul este o asociație în care 90% din membri sunt de culoare neagră. Astfel, în urma acestei convorbiri făcută publică, jucătorii echipei pe care el o deține au refuzat la ultimul meci să poarte sigla clubului pe piept și toți au purtat banderole negre sau șosete negre. Era fain să vezi cum în toate meciurile din acea noapte, fiecare jucător purta ceva negru pentru a trage un semnal de alarmă asupra oamenilor de genul ăsta. Plus de asta, cei din staff-ul NBA se gândesc serios să-i aplice unele din cele mai dure sancțiuni, dar în așa fel încât să nu afecteze echipa. Vestea a ajuns chiar și la Obama, iar moșulețul acela cred că regretă serios ceea ce a făcut.

Astfel, îți dai seama că uneori nu contează câți bani ai, ce putere ai, dacă ești atât de prost încât să fii rasist, plătești.

Sharing is caring!

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

5 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares