Filme

Recomandare serial: The Strain

Scriu despre The Strain nu neapărat ca fiind cel mai bun serial pe care l-am urmărit în ultima vreme, ci pentru că eu sunt de părere că va fi the next big thing. Bineînțeles, este și un serial fain.

Noua serie a celor de la FX combină frumos horror-ul cu sci-fi-ul și cu drama. Este bazat pe o nuvelă (publicată și sub formă de bandă desenată) scrisă de Guillermo Del Toro, ceea ce ar trebui să ofere puțin mai multă încredere unui nou potențial telespectator. Momentan au apărut doar două episoade, fiecare episod având premiera duminică (în USA). Primul sezon va avea 13 episoade.

Povestea pleacă de la investigarea unui caz neobișnuit de contaminare cu un presupus virus al unui avion de pasageri care aterizează pe aeroportul JFK în circumstanțe misterioase. Toți pasagerii avionului sunt presupuși a fi morți în condiții neidentificate, iar perdelele de la geamurile avionului sunt toate trase cu excepția uneia. O echipă CDC (Center for Disease Control Canary Team), în frunte cu doctorul Ephraim Goodweather, care va fi personaj principal în acest serial, va conduce investigația acestui caz.

Ce mi-a plăcut: 

Scenele creepy. Referințele la naziști și un fel de conspirație a unei noi specii de vampiri. Îmbinarea genurilor și momentele de suspans. Chiar sunt curios de următorul episod.

Ce nu mi-a plăcut:

Chimia dintre actori. Deși sunt foarte mulți actori cunoscuți, pe care îi veți recunoaște ba din Lord of the Rings (Sam), ba din House of Cards sau Harry Potter, dialogurile sunt foarte slabe din punctul meu de vedere. În rest, vom vedea pe parcurs.

Cum am mai spus, cred că The Strain va fi următorul serial care va crea ceva buzz sau măcar va scoate capul din marea de seriale nou apărute. Și nu, nu se poate bate cu coloși precum True Detective, Fargo sau alt serial nou foarte bun, dar va fi vizionat de multă lume, sunt sigur.

strain-is-the-strain-poster-too-graphic-uproar-forces-fx-to-change

Sharing is caring!

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

4 Comments

 • eu

  hello. am inceput sa urmaresc serialul ca urmare a recomandarii tale. mi-ai mai facut tu cateva recomandari si am tinut cont de ele. am vazut primele 4-5 episoade pe nerasuflate, dar sincer, mi se pare cam exagerata partea cu limba lunga de 10m. :)) si nu vreau sa il abandonez din cauza asta. nu prea sunt eu mare al serialelor/filmelor sf. mai mult ma uit pentru Corey Stoll (medicul). te rog, fa-ma sa nu imi para rau ca l-am inceput :)) mai am de vazut 2 episoade.

  • Dani

   pai nu prea am eu ce sa fac ca sa-ti placa mai tare :))
   Dar da, limba e exagerata si serialul a devenit putin mediocru spre final.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares