Evenimente

Primul recital live de muzică clasică din viața mea

Marți dimineața am primit o invitație la un recital de muzică clasică la teatrul Maria Filotti din Brăila. Cum sunt în vacanță și era un eveniment care-mi părea interesant, am onorat invitația. Miercuri, la ora 18.30, am fost prezent în Sala Mare (pe care niciodată nu mă voi opri să o laud) a teatrului, cu un flyer în mână care mă informa ceea ce urmam să văd pe scenă. Mai ascult uneori muzică clasică, nu eram nici vreun habarnist, dar nu am asistat niciodată la un concert live de muzică clasică.

Recitalul cameral la care am fost prezent a purtat numele de Primăvara și a fost susţinut de artiştii Aida Chiciudean la pian şi Tudor Diaconescu la vioară. În program au fost incluse creaţii ale compozitorilor Beethoven şi Schubert.

M-am așezat confortabil în scaun, curios ce se petrecea în sală și am aplaudat sosirea artiștilor pe scenă. O coardă de vioară atinsă în semn de test și o clapă de pian care spunea partenerului că totul e ok, au fost de ajuns să știu că-mi va plăcea la ce urma să asist în următoarea oră. La prima notă de pe partitură atinsă de violonist mi s-a ridicat și mie părul pe mâini și peste astea venea și pianul acela să smulgă câteva emoții. M-am detașat și m-am cufundat în scaun ascultând notele perfect atinse care chemau primăvara. Bineînțeles, emoțiile pe care mi le transmiteau ei, eu le transformam în scenarii și amintiri în capul meu. Mi-a plăcut surprinzător de mult și mai vreau!

sursa imagine

Sharing is caring!

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares