Păreri

Poate dacă am şti…

Poate dacă am şti nu numai să transmitem mesajele, ci cum să le transmitem, pentru ca ele să mişte ceva în persoana care le vede, vom avea rezultate mai bune. De multe ori există o idee bună, o campanie tare, dar nu întotdeauna există şi rezultatele aşteptate. Încercăm să complicăm lucrurile ca ele să se apropie cât mai tare de ceea ce ne imaginăm noi, pe când esenţa lor este în simplitate. Este mai uşor să arăţi oamenilor de ce sunt oameni, decât să îi ademeneşti cu tot felul de oferte şi avantaje. Şi, cred eu, este şi mai eficient atunci când persoanele cărora le sunt adresate unele mesaje, se simt vinovate, nu fiindcă sunt ameninţate, ci pentru că este înjositor ceea ce fac. Când spun asta mă gândesc la mesajele de pe plaje şi de prin păduri, cu adunatul gunoaielor. Cred că, decât să li se spună ce amendă plătesc, mai bine mesajul ar fi unul de acest gen:

Sharing is caring!

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

2 Comments

 • Cata P.

  Imi cam place cum scrii :) E o placere sa citesc orice ai scrie.
  Referitor la post, as intreba cum poti avea pretentii ca oamenii sa nu arunce gunoaie pe jos, fie ca e plaja sau alt cadru, cand sunt de acord sa rosteasca si cate-o injuratura si cate-o expresie urata? Multi nu au grija de ceea ce le iese pe gura, daramite ce le “scapa” din maini..

  • Dani

   Multumesc. Ma bucur ca-ti place si cand scriu asa. Sentimentul este reciproc.
   Ai mare dreptate aici, dar sunt multe locuri (cred ca si prin Romania, sau mi-ar placea sa cred) in care parca vezi asa de curat, nu te lasa sufletul sa arunci. Eu doar indemn la civilizatie, oamenii oricum nu se schimba in totalitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares