Skip to main content

Pe unde mai muncesc tinerii din România

Bă, să nu vă mai aud că înjurați România și politicienii că piața muncii este foarte puțin dezvoltată, că tinerii termină facultăți și nu au unde munci, că McDonalds nu mai angajează sau că locurile de muncă din România sunt prost plătite, iar tinerii studenți nu vor să muncească aici și pleacă peste hotare. Vrajeli! Vă zic eu, vrăjeli de doi bani. Dacă incep să mă uit pe Facebook și să văd care unde lucrează, aproape niciunul nu stă acasă, deci există cerere pe piața muncii din România și toți tinerii muncesc undeva. Am făcut un studiu bazat pe Facebook-ul meu și pe unele grupuri. Haideți să luăm câteva exemple.

Tumblr – Da, Tumblr, site-ul ăla șmecher cu imagini și chestii mișto (hehe) este unul dintre angajatorii de top din România. Angajații sunt foarte bine plătiți din câte am înțeles și posturile lor sunt foarte șmechere, am văzut și români foarte tineri care au ajuns și CEO acolo. Mai mulți chiar. Postul acela “Reblogger at Tumblr” este cel mai popular. 1 din 4 tineri au trecut la secțiunea work, pe Facebook, acest post, ceea ce face ca Tumblr să fie un angajator de top pe piața muncii din România. Cică nici nu au nevoie de developeri ăia acolo, tot ce trebuie e să rebloghezi chestii.

CEO at Apple, Google, Facebook, Microsoft, BMW, Mercedes, PLM – Aceștia sunt alți angajatori de top care exploatează piața din România în ultimul hal. Cea mai mare cerere este la sate și cătune, iar postul de CEO este singurul unde oamenii din România sunt angajați. De exemplu, Gigi din Agapia este CEO la Apple, chiar în Agapia. Da, fraților, am învins. Apple are sediu în Agapia. Ah și Frumushika Tha este CEO la Facebook, am văzut eu asta cu ochii mei. Bine, ea stă în Vaslui, orașul ăla cu știrile de la ora 5. Iar Zuckerberg a zis că este încântat să împartă poziția sa cu oricine nu știe să scrie corect românește și nu are bacalaureatul luat.

CEO at Șeful Banilor – Acesta este un post mai special și necesită mai multe aptitudini. În primul rând, să nu se înțealeagă greșit, cei care lucrează pe acest post nu pretind ei a fi șefii banilor, ei sunt șefii șefilor banilor. Majoritatea au fost selectați pe baza dedicațiilor trimise pe Taraf TV și îi putem recunoaște după fruntea unsuroasă pe care își pot lipi cu ușurință bancnote mov.

La buzunarul lui tata – Să nu intrați în panică! Acest post nu este unul de croitoreasă și, de multe ori, angajatorul ține să angajeze doar personal feminin. Ideea este următoarea. Ești destul de proastă încât viața ta se rezumă la like, like, share status filosofic, like la Cosminutzu works at CEO at Bugatti, înseamnă că ești ca și angajată.

După cum vă dați seama nu este deloc greu să vă angajați în România. Nu trebuie să învățați ceva, nu trebuie să citiți, să vă pierdeți timpul pe la licee și facultăți, totul e să știi să îți alegi unde lucrezi pe Facebook. Când o să crești va fi nevoie și de gunoieri, zidari, boschetari, deci tot ai un post asigurat și cu siguranță vei fi și tu o persoană pe spatele căreia fac bani alte persoane. Dar e ok, rămâneți așa.

Sharing is caring!

Dan Novac

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares