Skip to main content

Nimeni nu mai ascultă

Pare ușor, dar am impresia că, cu trecerea timpului, am uitat și de asta. De cum să ne ascultăm unul pe altul. Ceva banal, mi se pare acum o calitate. Sunt greu de găsit persoanele care știu să asculte. Pe bune! Adică, văd tot mai des oameni care par prinși într-o discuție, dar sunt agitați. Își mușcă buzele, își freacă mâinile, dau obsesiv din cap cât timp interlocutorul povestește ceva. Clar nu sunt atenți la ce spune persoana care vorbește.

Cred că oamenii nu mai știu să asculte alți oameni, ci fiecare își așteaptă rândul să vorbească. De aceea, de multe ori prefer să tac. Prefer doar să ascult o discuție, fără să intervin. Sau prefer să împart liniștea cu cineva, deși mă simt super inconfortabil. Adică, sunt doar vreo trei persoane cu care pot împărți liniștea și să mă simt bine și relaxat. Iar două dintre aceste persoane sunt părinții mei. Așa că îmi asum că uneori stau la masă cu oameni și tac. Îmi asum că-s plictisitor, banal, ignorant, arogant sau ce mai vreți, dar nu mă simt bine când știu că ceilalți își așteaptă doar rândul pentru a vorbi. De asta cred că mi-am făcut și blog. Ca să scriu în loc să vorbesc.

 

Sharing is caring!

Dan Novac

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

4 thoughts to “Nimeni nu mai ascultă”

  1. Nimeni nu mai are rabdare sa asculte,sa cunoasca,sa explice si sa inteleaga. Uneori fac exact ca tine ,iar cei care ma observa imi spun ” nu esti deloc sociabila “, dar niciunul dintre ei nu isi pune intrebarea : de ce sunt asa? si daca problema este la mine sau la ei .

    Trecand peste povestea asta ,vreau sa-ti spun ca te urmaresc de ceva timp si sunt mandra ca ti-am descoperit blogul si ca pot sa-mi bucur retina cu articolele tale. Felicitari pentru ceea ce faci.Esti minunat !

    1. Iti multumesc mult, Ariana. Da, de cele mai multe ori noua, oamenilor, nu ne pasa de ce simte celalalt, ci de ceea ce tine de noi. Din pacate. Multumesc inca o data pentru cuvintele frumoase si sper sa nu te dezamagesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares