Skip to main content

Maestrul și Margareta

Nu vreau să fac o recenzie, deoarece sunt alții care o fac mult mai bine decât mine și îi voi lăsa pe ei să vă spună despre această minunată operă a lui Bulgakov. Eu vreau doar să v-o recomand. Aveam de mult timp în plan să o citesc, dar faptul că m-am apucat anul trecut să citesc A Song of Ice and Fire și mi-a ocupat mare parte a câtorva luni de lectură, am fost nevoit să amân lecturarea cărții lui Bulgakov.

Am citit-o și am savurat-o pâna la ultimul cuvânt. M-a luat prin surprindere fiindcă, la început, am fost puțin sceptic. Motani vorbitori, diavoli în Rusia și o altfel de poveste biblică. Totul se împletește minunat în această carte. De la planurile malefice ale Diavolului pe Pământ pâna la povestea de iubire dintre Maestru și Margareta, o iubire supraomenească. Dar, v-am spus, nu vă voi face eu recenzia acestei cărți. Vă mai spun doar că Bulgakov a terminat de scris această carte pe patul de moarte, orb, dictându-i soției sale ultimele rânduri. Știu că v-am stârnit curiozitatea. Regret că nu am citit-o mai devreme, pentru că merită să fie una dintre cărțile de referință a lecturii universale. No, vă zic să o citiți musai pentru că vă veți regăsi, veți râde, veți plânge și veți fi cuprinși de o atmosferă specială și unică redată prin cuvintele bine alese ale autorului. Inițial, după ce am dat ultima pagină, am notat-o cu 4/5, deoarece mi s-a părut că începe greoi, dar câteva zile am analizat ce am citit și mi-am dat seama că nu prea am avut ocazia să citesc deseori o carte așa de bună. În concluzie, nota mea pentru această carte este 5/5.

Dacă nu aveți cum s-o împrumutați de la un prieten/bibliotecă și preferați să o cumpărați, poate vreți să o puneți în bibliotecă, o puteți achiziționa de aici.

Sharing is caring!

Dan Novac

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares