Skip to main content

Je suis Charlie

Nu o să scriu părerea mea despre ceea ce s-a întâmplat, pentru că a fost scrisă foarte bine deja de câțiva oameni. AICI, aici, aici și aici. Consider că undeva, ceva nu se leagă, ceva ne desparte, pe mine, pe cei care cred în civilizație, evoluție și umor. Ceea ce s-a petrecut este demn de Evul Mediu; îngrozitor, barbaric, înapoiat. Dar, cum am spus, oamenii de mai sus au explicat cel mai bine ceea ce și eu gândesc.

Eu vreau să vorbim puțin de ignoranța care ne înconjoară (cel puțin pe mine, observ), de idioțenia și prostia oamenilor și despre cum, într-adevăr, pe un prost nu-l poți convinge cu argumente.

Pe mine mă înspăimântă oamenii care par normali, pe care îi văd zi de zi pe stradă și care exclamă: “Dar lasă, că și ăia o meritau!“. Băi, nu e posibil așa ceva, genul ăsta de gândire ne duce înapoi cu sute de ani și vouă vi se pare normal?!

Da, poate și noi am pus botul când cineva a făcut mișto de noi, poate și noi ne-am supărat, am ținut puțină furie în noi, dar câți dintre voi v-ați dus cu o armă în casa părinților lui Gigel, care te-a făcut prost și idiot și ți-a furat iubita și a transformat ceea ce crezi în ceva de râs (pentru că el asta crede despre tine), ca să îl omorâți pe Gigel, pe maică-sa și lui taică-său să-i tragi un glonț în cap. Oamenilor dragi, de pe tot internetul, care trăiți în secolul XXI, care trăiți printre noi, cum dracu’ este posibil să credeți că ceea ce s-a întâmplat acolo este ceva meritat?!

Știți ce meritau oamenii ăia? Dacă islamiștii nu erau cu mii de ani în urmă, trebuiau să ia un creion și să-i deseneze pe cei de la Charlie Hebdo cu penisuri în loc de nas, pe nevestele lor regulate de Mohammed sau chestii de genul acesta, dar vouă vi se pare MERITAT să intri într-o redacție și să tragi cu AK47 în numele lui Allah și pentru răzbunarea lui Mohammed. Greață, asta îmi provocați.

De asemenea, astăzi aproape am început o conversație prin comentarii la un status de pe Facebook, de genul: “Cine mai e și Charlie ăsta?”. Status la care cineva a comentat că Charlie este un caricaturist care a murit ucis de teroriști. Bineînțeles, o moarte meritată și că “acum toată lumea e fan Charlie și toți își schimbă pozele“. Le-am explicat frumos despre ce a fost vorba, că Charlie nu e niciun caricaturist și i-am zis ignorantului că e ignorant și că a fi fan ≠ a fi solidar. Mi-a răspuns în stilul unui prost și mi-am dat seama că degeaba aș încerca să îi mai dau o replică și încă vreo zece argument, fiindcă, din păcate, trăim într-o lume în care mai bine plimbi decât să încerci să schimbi oaia.

en-photos-je-suis-charlie-1420655211

Sharing is caring!

Dan Novac

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

2 thoughts to “Je suis Charlie”

  1. Eu unul, sunt de acord cu tine si ma bucur ca esti un om echilibrat si gandesti astfel. Dai dovada, asa cum ai facut-o mereu, de maturitate in gandire si ma mandresc ca am un prieten ca tine. Fiecare are dreptul la o opinie, dar unii, in legatura cu subiectul asta, sunt de-a dreptul stupizi. Replici deplasate de genul: “offfff polemica multa,unii sunt morți, alții mâine de dimineata nu mai au de unde sa cumpere aceleași ziar cu caricaturi fiindcă s a terminat,s a sfârșit inceputul…” sau “Părerea mea?…nu sunt pro terorism..pe departe gândurile astea,dar AJUNGE,bataile de joc și umorul francezilor la adresa tuturor popoarelor…Bine le a facut…învățare de minte!”, ma scot din minti, crede-ma! Efectiv, nu-i pot intelege pe astfel de oameni si nu le pot accepta aberatiile. Eu sunt, in primul rand om si apoi roman. Dupa cum am mai spus, 12 morti si 11 raniti dintre care 4 in stare grava, este un masacru inacceptabil. E vorba de libertatea presei si de oamenii care traiesc din meseria asta, ca oricare dintre noi. Nu poti sa omori oameni doar pentru atata lucru. Si eu sunt indignat ca francezii rad de noi si ne zic “cersetori”, dar niciodata nu as putea simti “nevoia” sa-i omor pe cei care spun astfel de lucruri. Suntem oameni si trebuie sa avem discernamant! Eu nu sunt de acord cu aceste crime si chiar sunt alaturi de familiile celor morti ca urmare a acestor acte barbare, fie ei francezi, englezi, greci sau orice alta natie din orice colt al lumii. Stiu ca nu sunt in asentimentul tuturor, dar asta e parerea mea! :( R.I.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares