Skip to main content

Hardcover vs. Paperback

tumblr_maviy57fIh1qzlrcfo1_500

Voi cum preferaţi cărţile?

De ce vă întreb asta? Pentru că m-am confruntat cu problema aceasta atunci când am vrut să plec în vacanţă şi am realizat că actuala carte pe care o citesc ar ocupa foarte mult şi ar cântări cam un kilogram, însumând cele 1300 de pagini. De asemenea, un alt motiv pentru care mi-am lăsat cartea acasă a fost acela că aş fi putut strica sau rupe (deşi este destul de greu cred) copertele cartonate, cartea fiind în format hardcover. Astfel, mi-a trecut întrebarea asta prin minte, cum sunt cărţile mai bine să fie, hardcover sau paperback?

Părerea mea este că o carte paperback este mult mai practică, probabil aceasta ar fi prima mea alegere dacă aş avea problema asta (hardcover vs. paperback) atunci când mi-aş cumpăra cărţi. Nu prea mi s-a întâmplat să o am însă. Dar pentru colecţie sau de pus în bibliotecă, aş alege hardcover. Arată mult mai bine o bibliotecă plină de cărţi cu coperte cartonate. Cel puţin, eu asta cred. Dar atâta timp cât o carte este făcută să fie citită şi uneori ai nevoie să o iei după tine: în tren, pe plajă, în metrou etc. rămân la paperback. Oricum, pentru cartea pe care o citesc mi se pare un format firesc. Şi dacă era paperback, nu ştiu cât de mobilă ar fi o carte de 1300 de pagini.

Concluzia este puţin neclară şi pentru mine, dar cred că ţine de gusturi şi de numărul efectiv de pagini. Dacă este o carte sub 500 de pagini, pe care o poţi lua aproape oricând cu tine, cred că alegerea cea mai bună ar fi paperback, astfel o putem citi aproape oriunde. Cât despre cărţile cu un număr mare de pagini, care oricum sfârşesc în bibliotecă sau cărţile pe care le vrem, în special, pentru a le pune pe raft, hardcover cred că este ceea ce trebuie să căutăm.

Sharing is caring!

Dan Novac

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

4 thoughts to “Hardcover vs. Paperback”

  1. Eu nu prea am preferinte. Da, sunt mai practice cele paperback, dar atat timp cat este ceva tiparit pe mine nu ma intereseaza.

  2. De vreo 2 ani recomand e-reader, Kindle în special. Mii de cărti in câteva sute de grame si usor de citit.

    1. și asta este o alternativă. Nu am vrut să o prezint în postul ăsta deoarece am idei pentru un al articol despre e-book. Doar că unii vor și cărți să le pună în bibliotecă sau să le miroasă paginile.

  3. La paperback ma enerveaza ca se indoaie coperta de la citit. La hardcover cu cat e mai groasa cu atat devine mai greu pe la jumatatea cartii sa o deschizi ca sa citesti cum trebuie, daca este un roman cu mai multe pagini.
    Dar indiferent cum este, daca este cartea pe care vreau sa o citesc, nu mai conteaza ce coperta are. Povestea sa fie buna :))
    Si ca sa raspund la intrebare, prefer hardcover. Da bine in bibioteca, asa cum ai spus si tu, si parca are alt aspect fata de paperback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares