Skip to main content

Gusturi și branduri

Nu știu de voi, dar sunt sigur că sunt mulți care gândesc și fac la fel ca mine când vine vorba de a-mi asocia preferințele cu un brand. Adică, sunt una dintre persoanele pentru care imaginea unui brand contează enorm și ajunge, la un moment dat, să mă influențeze. De exemplu, Snickers. Prima oară le-am tesat aproape pe toate: Snickers, Lion, Bounty, Kit Kat, Twix, și chiar dacă pe lângă Snickers mai erau și altele care făceau papilele mele gustative să se simtă bine, am rămas cu acest brand în minte și de ani buni, atunci când cumpăr un baton de ciocolată, iau doar Snickers (și puțin Bounty, când nu pot scăpa de gura cuiva) și spun mândru că este preferatul meu.  De ce am rămas așa de fixat pe Snickers? Pentru că îmi place la nebunie gustul, dar la fel de tare sunt atras și de ambalaj și toată mișcarea comercială din spatele acestui brand. Afișe, reclame etc. Îmi place mult scrisul ăla de pe ambalaj și mi se pare perfect tot ceea ce fac cei de la Snickers. Am fost foarte influențat de întreaga lor mișcare și de felul în care își prezintă produsul. Ca și gust, sunt atras de mai multe, însă nu m-au convins per total la fel de tare cum a făcut-o cei de la Snickers.

La fel și la adidași. Da, sunt un iubitor de adidași și atunci când voi avea mulți bani, îmi voi face o cameră plină de shoesi (și nu, nu vorbesc de adidași chinezești). Sunt două branduri pe care le urmăresc și de la care cumpăr. Adidas Originals și Nike. Bineînțeles, mai sunt și câteva excepții, dar nu pot spune că aș cumpăra foarte mulți adidași de la alte branduri decât acestea două. Da, mai sunt atras și de Vans, DC și Jordan, însă admirația mea se îndreaptă către Adidas Originals și Nike. Motive: am fost mereu super mulțumit de calitatea acestora, aspectul multora dintre adidașii acestor branduri este pe gustul meu și știu cum să le promoveze și ce oameni să coopteze atunci când fac reclame. Dau doar două exemple din baschet, fiind sportul meu preferat. Adidas – Derrick Rose, Nike – Lebron James. La ora actuală, aceștia sunt jucătorii mei preferați din NBA. Bine, D. Rose îmi place puțin mai mult.

Deci, motivele sunt destule, ca să vă dați seama cât de mult contează felul în care îți prezinți produsul. Dacă pe lângă aspect, gust, imaginea a ceea ce reprezinți este bine prezentată și într-un mod profesionist, fii sigur că vei domina piața, deoarece oamenii când nu au foarte multe idei despre ceva anume sunt superficiali și dacă mie îmi place cum scrie Snickers pe ambalaj mai mult decât cum scrie Lion pe celălalt ambalaj, m-ai cam făcut de client loial. De aceea coperțile cărților sunt aproape la fel de importante ca și conținutul, atunci când vrei să vinzi mult. Oamenii se lasă ghidați de prima impresie. Fă-le una bună!

Sharing is caring!

Dan Novac

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares