Skip to main content

Ghid: Cum să evoluezi

O s-o spun din prima. Fii anti-social până găsești ce îți trebuie.

Mai mic fiind eram timid, vorbeam puțin, mă ascundeam de multe, încercam să mă integrez, dar mai mereu nu-mi găseam locul. Cu timpul am învățat să fiu sociabil, să vorbesc mult (uneori chiar nu tac), să îmi fac prieteni, să încerc să fiu băiatul amuzant, deși, în esență am rămas același băiat care ascultă și nu vorbește, care preferă să tacă și să observe. Dacă mă simt confortabil, vorbesc și încerc să fiu mai extrovertit, doar că fac asta sincer cu vreo două-trei persoane. Și mă simt bine așa, doar cu aceleași persoane. Am constatat că de la un timp vorbeam prea mult, cu prea mulți oameni. Nu lucruri adevărate, nu despre mine, doar încercam să fiu sociabil, dar mi-am dat seama că, deși este doar o mască, cea cu băiatul prietenos, nu-mi place să o am. Mi se pare că mă prostește și, în același timp, ridiculizează. Mi se pare că fiind sociabil adun pe lângă mine oameni pe care nu îi vreau și, de multe ori, ajung să vorbesc atunci când ar trebui să ascult. Așa că m-am gândit că pentru a evolua, ar trebui să mă descotorosesc de această mască și să-mi reocup locul din colțul clasei, cu căștile în urechi, absent de la realitatea de oră cu oră, neinteresantă pentru mine. Am făcut primul pas spre evoluție și spre aruncarea măștii mele de băiat sociabil, mi-am luat niște căști faine, adică cu mult bass. O să refuz să mă ascund și o să încep să tac și doar să mă uit în gol, prin oameni, așa cum eram obișnuit odată, când eram puștan și nu știam să port măști pentru a mă ascunde de oameni.

Până când voi lua totul de la zero și îmi voi găsi anturajul dorit, o să mă destăinui doar celor foarte puține, dar îndeajuns, persoane din viața mea, care mă cunosc cum sunt și vorbăreț, fără a mă ascunde după măști și cuvinte aruncate aiurea. O să mă găsești cu căștile în urechi, făcând abstracție de realitate și luptându-mă cu gândurile mele.  Un fel de Batman…

Sharing is caring!

Dan Novac

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

8 thoughts to “Ghid: Cum să evoluezi”

 1. Eram in cautarea unor bloguri decente..m`m impiedicat de cateva :) scrie mai des!
  “..și o să încep să tac și să mă uit în gol, prin oameni, așa cum eram obișnuit odată..”

 2. Hei…am citit de mai multe ori aici despre cat de mult iti doresti sa ajungi in NY. Nu te-ai gandit la o experienta work and travel pe timpul verii?:)

  1. Da, imi doresc enorm sa ajung in NY. Pai, in primul rand nu cred ca universitatea mea ofera W&T in NY, apoi, am planuri mult mai importante pentru viitorul meu in vara-toamna acestui an, planuri care-mi doresc enorm sa-mi iasa. Adica, deocamdata ma limitez mai mult la realism si prefer sa fac mai intai ceea ce stiu ca imi va trebui pe viitor, sa fiu fericit, cum ar fi. Apoi, poate voi reusi si ceva, candva, cu NY. Plus ca o astfel de experienta nu este gratis.

   1. Eu si pretenul meu vrem sa facem asta in vacanta de vara. Poti fi finantat de BRD, costurile sunt de aprox 2000$, iar inapoi le vei da cam 2200$. Sunt sigura ca stii engleza, deci nu va fi o problema sa-ti castigi banii acolo. Nu conteaza la ce univ esti, probabil la Ovidius, invatand in Constanta. Univestitatea e de cacat, o simt pe pielea mea, cel putin in facultatea asta:| Oricum, era doar o idee. Intra pe student travel sau pe amerian experience si poti afla mai multe. Daca nu anul asta, poate anul viitor, peste 2 ani sau cand vei fi masterand(asta daca vei ramane in Romanica). Mult succes in continuare, sper sa ti se realizeze planurile si scrie mai deeees!!

    1. Mersi mult pentru toate informatiile! Pare foarte tentant. Sa se termine sesiunea si voi scrie mai des, trebuie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares