George R.R. Martin a publicat un nou capitol din “The Winds of Winter”

George R.R Martin, autorul seriei de cărți Cântec de Gheață și Foc, după care se ecranizează serialul Game of Thrones, a publicat pe blogul său, cu o săptămână înaintea lansării sezonului patru din Game of Thrones, un nou capitol din cartea a șasea, nepublicată încă, a seriei. Cartea a șasea, pe care cu toții o așteptăm cu nerăbdare, dar care nu are încă o dată fixă de lansare, se numește The Winds of Winter. Paragraful acesta este pentru cei care nu sunt în temă cu fenomenul cărților, ci doar cu serialul.

Capitolul făcut public AICI poartă numele de Mercy, ceea ce înseamnă că ne vom întâlni cu acest nou personaj, Mercy, în noua carte.  Din The Winds of Winter mai sunt publicate două sau trei capitole, din perspectiva personajelor: Arianne, Theon și Tyrion (cred). Detalii și dacă vreți să le citiți găsiți aici link-uri către ele. Despre acest nou capitol, din perspectiva lui Mercy, Martin spune că nu a mai fost citit la nici o convenție și că este un capitol nou, dar vechi în același timp. Ceea ce mă duce cu gândul că omul scrie serios, cel puțin așa sper, că abia aștept să pun mâna pe cartea cu numărul șase din această serie fantastică.

Până vom citi a șasea carte, nu uitați că pe 2 Aprilie va fi premiera sezonului patru Game of Thrones, pe HBO.

Iar pentru cei care nu au citit încă minunatele cărți, las mai jos link-uri de unde le puteți achiziționa. Chiar le recomand, mi se par mult peste serial, talentul lui Martin este unul demn de menționat.

 1. Urzeala tronurilor
 2. Încleștarea regilor
 3. Iureșul săbiilor
 4. Festinul ciorilor
 5. Dansul Dragonilor

Aceasta este o variantă foarte specială în engleză. Pentru colecționari, bineînțeles. -> Game of Thrones LeatherClothed BOX-SET

Sharing is caring!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. “Paragraful acesta este pentru cei care nu sunt în temă cu fenomenul cărților, ci doar cu serialul.” Cred ca-i invers. Actiunea din carti diferita fata de cea din serial, existand niste diferente majore intre cele doua (consider ca nu trebuie sa mai mentionez cine-i mort/viu in carte/show).
  Noul fragment pe care l-a publicat Martin pe site-ul sau, intitulat Mercy, este de fapt primul capitol despre Arya (deci, nu este un personaj nou). Cum am citit primul paragraf mi-am dat seama ca este vorba despre Arya. Prin iulie-august am terminat Dansul dragonilor. Nu am avut timp sa citesc capitolele publicate de Martin din Winds, dar o sa-mi fac timp sa le scot la imprimanta si sa le lecturez pana incep scoala.
  Unele capitole au fost publicate pe site-ul sau: Theon, Arianne, Mercy si Alayne (adica Sansa) iar altele au fost citite la meeting-uri/interviuri cu publicul: Barristan (doua capitole), Tyrion (2 capitole), Arianne (al doilea capitol ce-l urmeaza pe cel publicat pe site) si Victarion. Nu prea am reusit sa dau de capitolele citite de Martin, ci doar de rezumatele unora. In rest, cele publicate pe site, le am in pdf.

  Sa speram ca publicarea cartii a 6-a va avea loc anul viitor. In fiecare zi caut pe net dupa noutati si zvonuri despre Winds.
  Cam asta e. Keep up with the good work!

  P.S. Daca vrei sa discutam mai multe despre carti da-mi un mesaj pe email sau lsa un reply aici.