Skip to main content

De pe ce site-uri învățăm să programăm

M-am lovit deseori de curiozitatea de a învăța un nou limbaj de programare și am găsit în căutările mele câteva site-uri faine de unde chiar poți învăța lucruri mișto. De asemenea, tutorialele sunt foarte bune și dacă urmați diverse cursuri video și veți avea puțină ambiție, o să reușiți să faceți chestii faine. Vă garantez.

  • CodeAcademy – probabil site-ul care oferă cel mai interactiv mod de a învăța și care pune la dispoziție cursuri întregi gratuite pe care trebuie doar să le urmați ca apoi să știți diverse limbaje web sau de programare. Dezavantajul cel mai mare la CodeAcademy este că nu are suport pentru limbajele importante: Java, C++, C#. Însă ceea ce veți găsi acolo vă va ajuta foarte mult pe viitor, dacă vreți să învățați să programați. Depinde ce cale vă alegeți.
  • Udemy – un site care vă pune la dispoziție sute de cursuri despre programare. Sunt foarte bine făcute și structurate. Doar că multe dintre tutoriale sunt pe bani, dar dacă sunteți pasionați îi veți scoate înzecit.
  • Lynda – un alt site plin de tutoriale bune din diverse domenii. Puteți găsi ușor tutorialele video pe internet.

Mai sunt și altele, cu siguranță. Eu am vrut să le punctez pe cele care m-au ajutat pe mine foarte mult. Plus că o căutare bună pe Google face, de foarte multe ori, cât zece tutoriale. Și nu ezitați niciodată să utilizați stackoverflow.com, mai ales când aveți probleme legate de programare.

Sharing is caring!

Dan Novac

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares