Skip to main content

De ce vreau bani?

Ca să pot alege. Da, este cel mai simplu și concis răspuns care-mi vine în minte atunci când îmi este adresată întrebarea asta. Sunt unul dintre acei oameni care cred că dreptul de a alege este aproape cel mai important drept pe care l-am dobândit, noi, ca oameni. Dacă nu mă lași să aleg, simt cum îmi furi viața, pasiunile, timpul, plăcerea. Dacă o să ajung să fac totul ca un robot, doar ca să am iluzia că pot face doi bani ca să pot alege cândva, cu siguranță am lăsat, undeva în trecut, pe cineva pe o scară socială mai înaltă decât mine, să-și bage picioarele în viața mea. Dacă nu îmi dai dreptul să aleg, înseamnă că sunt doar o marionetă ușor de manevrat.

De asta vreau bani. De asta alerg acum, cât simt că pot, să găsesc surse de a-i face din plăcere și nu din obligație, nu constrâns de plata facturilor și alte alea. Ca atunci când voi fi nevoit să îi fac din obligație să îi am făcuți din ceea ce mi-a plăcut. De asta vreau bani și de asta alerg după ei, nu ca să-mi cumpăr fericirea. Cine crede că poți cumpăra oameni frumoși cu bani, a pierdut dinainte de a începe jocul, doar că, vedeți voi, aproape totul este de vânzare. Chiar și unii oameni, dar nu cei frumoși care te fac fericit. Că, dacă o luăm așa, eu când zic fericire în viața mea mă gândesc la câțiva oameni. Restul lucrurilor care m-ar face fericit, sunt sigur că se pot cumpăra. Dar cele mai frumoase ființe din viața mea nu le am din pricina banilor, dar am nevoie de bani ca să am cu acele persoane  satisfacții și alte fericiri. Sună ca dracu ce am scris, dar cred că înțelegeți voi.

Vreau să pot alege, de aia vreau bani și de aia o nu o să fiu niciodată de acord că banii nu aduc fericirea. O aduc, deși nu reprezintă fericirea în sine, ci drumul către ea. De asta vreau bani, să pot să aleg între ce mănânc astăzi și ce mănânc mâine, să pot alege unde se duce fiu-meu la școală când va fi cazul, să pot alege unde-mi fac vacanța, să pot alege între ce culori vreau eu, nu mă interesează că standard vine în culoarea aia, eu vreau pe negru. Vreau doar să am dreptul meu de a alege într-o lume în care dreptul ăsta este foarte greu de dobândit.

Și, înainte de toate, trebuie să rețineți asta:

tumblr_mqj2vegOVK1rzd6w3o1_500

Sharing is caring!

Dan Novac

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

One thought to “De ce vreau bani?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares