Skip to main content

De ce trebuie să angajezi oamenii potriviți

Weekend-ul acesta am venit acasă, în Brăila. Aseară am ieșit prin oraș cu câțiva prieteni și am decis să intrăm undeva într-un pub. Problema a fost, prima dată, unde am putea merge pe la zece seara în Brăila și să fie ok. Adică muzică și oameni faini. Am făcut un mic calcul și ne-am dat seama că ar fi vreo trei locuri potrivite în care putem să stăm, doar că toți preferam unul dintre ele, anume Vinyl Pub. Am mers deseori prin Vinyl, de fiecare dată când veneam acasă, și încă recomand pe oriunde apuc acel Garden Club by Vinyl care este deschis vara. Super locație, muzică și oameni. Aseară însă, s-a întâmplat ceva care m-a dezamăgit.

Am decis să mergem în Vinyl, deși am presupus că va fi full și toate mesele rezervate. În fine, am intrat și am întrebat dacă este vreo masă liberă. Mese libere erau multe, dar probabil toate rezervate. Mi s-a spus că nu mai sunt mese disponibile și tocmai mă întorceam să plec, când o fată care servea acolo m-a întrebat: “Dar aveți rezervare?” I-am răspuns că nu și prin naivitatea mea am zis că ne dă ea vreo masă, o măslină, o atenție, poate ne știe. Mi-a zis: “Eh, dacă voi nu aveți (rezervare), nu avem nici noi ce să vă dăm!“. Eu am fost la modul: bine, pa! și am rămas puțin uimit de răspunsul acela care dădea pe afară de ospitalitate și profesionalism.

Problema este că la Garden Club, care aparține de acest Vinyl și este deschis vara, au câțiva chelneri de nota zece, mai ales unul dintre ei, dar nu știu cum am nimerit-o eu pe asta. Așa că, dragi angajatori, uitați-vă mai cu atenție pe cine angajați, mai ales dacă are contact cu oamenii, că o să aveți parte de tot felul de clienți care vă pot recomanda și vă pot promova doar pentru că oferiți niște servicii bune și aveți o tufă din asta care a confundat scările de bloc cu localul vostru și folosește aceeași atitudine josnică și cu clienții voștri.

Acum, deși îmi place mult locația, cred că mă voi gândi de două ori înainte dacă să intru acolo sau nu. Sau poate voi cere o Cola, îmi vor spune că nu au, voi comanda altceva și când vine după notă îi voi spune și eu: “Ah, a trebuit să comand altceva pentru că nu aveți ce îmi doream. Așa că nu aveți voi ce vreau, nu am nici eu bani.”

Uite un deget, dragă. Ghici tu care.

Sharing is caring!

Dan Novac

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares