IT & Geek

De ce îmi place Windows 8.1

Până acum trei zile, adică până să-mi instalez Windows 8.1, făceam parte din grupul de oameni care nu erau deloc impresionați de noul Windows. Interfața Metro care înlocuia butonul de start îmi displăcea groaznic, modul în care se confunda (ca și design) cu un sistem de operare pentru telefoane, iarăși îmi displăcea și mai erau câteva lucruri, dar mă ghidasem mai mult după review-uri decât după părerea mea personală. Acum, după ce m-am jucat puțin pe el și mi l-am instalat pe laptop pot spune că-mi place foarte mult și că sigur că nu va fi un Windows cu probleme ca în cazul lui Vista. Sunt sigur că, încet-încet, majoritatea vor trece la Windows 8.1 și vor fi surprinși, dar și mulțumiți cu el. Cum s-a trecut de la XP la 7, așa se va trece și de la 7 la 8 sau 8.1. Câteva avantaje pe care le-am observat eu ar fi:

O pornire mai rapidă

Credeți sau nu, după ce am instalat Windows 8.1, timpul în care sistemul intra în Windows s-a redus aproape la jumătate față de timpul alocat pentru Windows 7.

Smart Search

Mie mi-a plăcut mult asta. Atunci când vă duceți la Search ca să căutați un fișier în calculator, acesta va căuta acel fișier în calculatorul vostru, dar vă va furniza și rezultate de pe internet pentru numele introdus la search.

Mai multe aplicații

Nu știu câți vor folosi interfața Metro și contul de Microsoft, dar ai la dispoziție o gamă largă de aplicații care arată bine și se comportă fain.

Nu plângeți după meniul Start, încă-l puteți avea

Odată ce noul update va fi pus la dispoziție de Microsoft, veți putea reveni la vechiul și mult-iubitul buton de Start fără a avea de-a face cu interfața Metro. În August cred că va fi asta.

Puteți rula două aplicații diferite în același timp

În Windows 8.1 Desktop-ul este văzut ca o aplicație. Iar dacă voi vreți să vedeți pe jumătate de ecran desktop-ul, iar pe cealaltă jumătate de ecran să citiți știri sau să vă uitați la altceva, puteți face asta ușor.

Customizarea

Customizările se fac mai ușor și aveți acces să modificați mai mult decât puteați până acum.

Nu consumă resurse în plus

Probabil vă gândiți că din moment ce are atâtea modificări față de celelalte sisteme de operare anterioare, va mânca și mai multe resurse, iar calculatorul vostru vechi abia se va mai mișca. Dar vă veți înșela. Resursele necesare sunt cam aceleași ca la Windows 7, deci dacă vă merge bine Windows 7, noul Windows va fi chiar puțin mai rapid.

Veți găsi schimbări și noutăți în toate colțișoarele din Windows 8.1, ceea ce nu este deloc un lucru rău. Mulți se plâng de faptul că Windows-ul nu intră direct pe Desktop ci în interfața Metro, dar nu e deloc așa. Dacă aveți instalat Windows 8.1 trebuie doar să bifați o opțiune, iar sistemul vostru va intra, ca și cele de până acum, direct în Desktop. Dacă vreți să știți ce trebuie să bifați, AICI aveți pașii.

Mie mi se pare o gură de aer proaspăt, o finisare necesară a design-ului Windows-ului și un pas înainte, din punct de vedere al calității, al celor de la Microsoft. Despre care știm că stagnează în ultima perioadă.

Sharing is caring!

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

6 Comments

  • Dani

   Da, nu obișnuiesc să-mi reinstalez windows-ul prea des și acum avea nevoie de un refresh și l-am updatat.

  • Dani

   Salut!
   Păi…
   mashable.com
   techcrunch.com
   theverge.com
   cracked.com
   recode.net
   Cam astea. Majoritatea sunt legate de IT. Mai urmaresc si pagini pe Facebook cu stiri, dar majoritatea stirilor care-mi plac le gasesc aici.

  • Dani

   Nu atat de atent precum urmaresc presa de afara. De prin Ro citesc adevarul, timesnewroman, kamikaze, in rest bloguri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares