Programare

Cum țin pasul cu noutățile din programare 🏃‍

Totul în programming-world evoluează super rapid. Că e bine, că e rău, nu cred că ține de expertiza mea, însă apar tot felul de tehnologii noi, framework-uri, pattern-uri noi, lucruri care fac programarea mai entertaining sau pur și simplu lucruri făcute mai bine. Pentru că, din punctul meu de vedere, este un domeniu în care încă se evoluează impresionant. Unele se dovedesc a fi bune, faine și cu o audiență care le adoptă destul de deschis și repede. Știu câteva librării vedete la capitolul ăsta (cough: ReactJS).

Cert este că totul se mișcă rapid, mai ales în web-development și mie îmi place să nu fiu lăsat prea în urmă și încerc, pe cât posibil, să tot recuperez zilnic sau să îmi măresc domeniul de cunoștințe, mai bine zis, că nu ma ăștept să știu nici 50% din tot (that’s so not gonna happen in programming).

În fine, ce vreau eu să împart cu voi sunt câteva link-uri și ponturi care vă pot ajuta în a fi la curent cu ce mai e nou sau poate vă ajută să învățați unele chestii noi sau pur și simplu a vă pune la punct cu un limbaj de programare, un framework, o librărie, whatever…sau poate sunteți doar niște pisici curioase și cred eu că veți fi satisfăcuți.

Casăștiț: Tot ceea ce dau aici mai departe folosesc și eu la rândul meu. 

🍕 Tuts:

Important aici este să găsești stilul tău cel mai bun de învățare. Poate e văzând un video, poate citind un blog-post sau poate pur și simplu te joci cu API-ul unei librării, dar cel mai important e să îți găsești pasul cel mai bun în care înveți.

Personal, eu fac puțin din fiecare, cred că înainte de a vedea un video prefer să citesc o postare despre, iar apoi cel mai bine învăț deschizând editor-ul și codând. Compilez, fac debug, #nerdstuff. 

Cele mai faine tutoriale pentru web dev, din punctul meu de vedere le găsiți pe:

Cele mai bune articole din care să înveți sunt pe:

🎧 Podcasts

Sunt foarte faine dacă vă puteți concentra cât timp codați și la alte discuții despre tehnologie sau când mergeți pe stradă sau chiar și în mașină. 

🐣 Twitter

Când vine vorba de Twitter, eu sunt mare fan. Sunt câțiva oameni, majoritatea developeri, care merită urmăriți, dar cum ma cred a special snowflake o să încep cu mine.

🗞Newsletters

Da, încarcă mail-ul, dar unele sunt remindere foarte eficiente.

🍍 Some tips: 

  • Experimentează
  • Învață limbaje noi
  • Expune-te (GitHub, StackOverflow, Reddit, Twitter)
  • Lucrează la o aplicație
  • Întreabă-te deseori “De ce? Ce înseamnă magia asta?”
  • Citește codul altora de pe GitHub
  • Înțelege-l!
  • Caută mentori
  • Contribuie la Open-Source
  • Rabdare

Și nu uita: You don’t know JS!

👋

Sharing is caring!

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares