Skip to main content

Cum a schimbat Drake jocul

Înainte să citiți, dacă vreți să o ardeți în comentarii ieftine și pline de hatereală gen: “Drake?! Și ăla mai face hip-hop?“, “Frate, asculți Drake? Ești gay?“, “Drake e pentru virgini, Eminem e mai tare.” etc. mai bine nu mai citiți, dar s-ar putea să îmi dați și voi dreptate la finalul articolului.

Știrea de la care am pornit să scriu articolul ăsta, la care oricum m-am gândit de mult timp că trebuie scris, este aceasta. Anume faptul că Drake i-a surclasat pe cei de la Beatles într-un top al aparițiilor în Billboard Hot 100. Topul nu e mare brânză și nici nu e relevant, e un top slab, în care serialul Glee deține primul loc, însă Drake este peste Beatles, vorbind nu din punct de vedere muzical, ci ca impact asupra industriei și asupra genului de muzică pe care-l face raportat la generația actuală. Am mai spus de-a lungul articolelor mele despre muzică, pentru mine, în anul 2014, cei care încă judecă muzica după genul ei, mi se par puțin lăsați în urmă. Spun asta referindu-mă la faptul că se produce muzică bună, care are influențe din tot mai multe genuri și să încerci să încadrezi muzica aia într-un tipar și să nu o asculți fiindcă nu e destul de rock/hip-hop/pop etc. e cea mai mare prostie.

Se produce muzică bună, se amestecă genurile, se creează, se inventează chestii. Doar reascultați albumul lui Kanye West – Yeezus și veți ști despre ce mănânc rahat aici. Cred că nici Kanye nu a știut 100% ce a făcut acolo, dar sună într-un mare fel. Revenind, Drake e un artist al naibii de controversat. Mulți nu-l suportă fiindcă nu este hip-hop, ceea ce este total greșit, fiindcă ajungem la discuția de mai sus. Vrei hip-hop pur? Ia de ascultă Nas – Illmatic, Jay-Z – Resonable Doubt, alea au fost vremurile, astea sunt albumele de top. Îți este dor de un gen pur? Cauți un album mai vechi și găsești ce vrei. Însă Drake e altceva. Drake e când nostalgic după fostele iubiri, când se ia de toți că a pornit de jos și nimeni nu a avut încredere în el. De aceea Drake nu va fi iubit de toată lumea, ori îl placi pentru ce este, ori îl urăști, dar oricum ar fi, doar dacă ești ignorant nu admiți că ceea ce face este next-level.

Cred că cele mai ascultate albume cap-coadă din ultimii 3-4 ani, de mine, sunt ultimele două albume ale lui Drake. Ambele au 15+ piese și din ele, am găsit doar 2-3 piese care nu mă ating pe mine, dar care și alea sunt cu ani lumină peste calitatea din România. Tot ce iese semnat Drake e de calitate superioară. Beat-urile, vocea, tot, tot, e complet și bine finisat și asculți de drag. Plus că e unul dintre cei mai influenți artiști la momentul actual, chiar și Kanye a admis că Drake e cel care a fost peste el anul acesta. Drake e tare și vreți, nu vreți, a schimbat multe în noua generație hip-hop și toată lumea știe asta, chiar dacă nu toată lumea o admite. Nu o să mă transform aici într-un fanboy Drake, dar e șmecher omul, așa că nu mai fiți ignoranți și admiteți când cineva face o treabă faină, indiferent de genul în care vreți să-l încadrați. În 10 ani, cu mult noroc, poate vom avea și în România calitatea pe care a impus-o el și echipa din spatele lui.

Sharing is caring!

Dan Novac

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares