Brasov,  Evenimente

Cum a fost la BuzzCamp Brașov

Mare fericire pe capul meu a fost când mi-am văzut numele pe un scaun rezervat din sala hotelului Ambient, din Brașov, unde s-a ținut această ediție de BuzzCamp. Cu atât mai mare fericirea când am constatat că doar un număr foarte mic de scaune erau “personalizate”. Mulțumesc frumos pentru această primire. M-am simțit important, probabil puțin mai mult decât sunt, dar asta nu e ceva rău.

Deși mare, sala a părut neîncăpătoare atunci când s-a adunat toată lumea, ceea ce înseamnă o audiență foarte bună pentru acest eveniment. Organizarea a fost faină și totul, mai puțin sunetul, a fost bine pus la punct. Dar a fost destul de ușor de trecut cu vederea problema cu sonorizarea deoarece speakerii nici măcar nu au avut nevoie de microfon pentru a se face auziți. Eu eram în primul rând și nu prea pot avea o părere relevantă legat de asta.

Primul speaker a fost Daniela Cirică (sper să nu dau greș cu diacriticele), Expert Resurse Umane, care ne-a povestit câte puțin despre cariera ei. Despre cum părinții voiau ca ea să fie medic și, cu toate acestea, ea și-a ascultat instinctul și a urmat psihologia, având o pasiune pentru oameni și, astfel, acum are cariera pe care și-a dorit-o mereu. Deoarece domeniul de activitate mie îmi era puțin străin și nu în sfera mea de interese, nu am rămas cu prea multe după acest prim speech, însă el a fost bun, on-point și a punctat tot ce era nevoie. Ah, și la început, înainte ca Daniela să-și înceapă povestea, partenerul din dreapta noastră a fost rugat să facă un mic masaj celui din stânga. Nu, nu am fost la o întrunire a lui Bivolaru, doar că voiam să-i spun celui din dreapta mea că face un masaj groaznic.

Cel de-al doilea care ne-a vorbit a fost trainerul Sorin Peligrad care, la fel ca și Daniela ne-a spus câte puține despre cariera sa, din care am tras concluzia că atunci când ești la început trebuie să alergi după fiecare oportunitate, oricât de mică și că dacă ajungi să conduci o afacere și nu știi cu ce se mănâncă afacerea respectivă cam din toate punctele de vedere, va fi foarte ușor să devină un eșec. Ne-a povestit cum la început, când și-a înființat o firmă de curățenie, el și cu partenerii săi au fost cei care au onorat primul contract pentru că nu aveau oameni în subordine. Ne-a spus câteva elemente cheie în care trebuie să avem încredere, lucru care mi s-a părut a fi un clișeu și, de asemenea, ce nu mi-a plăcut a fost că încă se mai bazează lumea la un speech pe o prezentare power point. În rest, toate bune și frumoase.

Un alt speaker a fost sociologul și anteprenorul Romulus Oprică, cel care mi-a stârnit cel mai mult curiozitatea și care, după părerea mea, a avut și un speech din care am învățat câte ceva. Cum ar fi că prezența la cât mai multe evenimente este ceva care aduce doar beneficii, deoarece totul se bazează pe oamenii pe care-i cunoști și prin astfel de evenimente ajungi să cunoști mulți cu care împarți aceeași pasiune. Ne-a spus cum totul se bazează pe încrederea în ceilalți și noi, ca societate, suntem așa de jos și din pricina acestui fapt. Ne-a povestit despre un eșec enorm al său, despre cum atitudinea contează și despre faptul că trebuie să bați și tu la uși ca să faci ceva, nu să stai mereu să aștepți (cum se pare că fac eu). Și ne-a mai spus că vom avea mereu de ales, dar toate vor avea consecințe. Seems legit.

Cel mai mult mi-a mers la inimă ultimul speech, care a fost destul de spontan, deoarece speakerul nu a fost trecut nici pe lista celor de la BuzzCamp, însă m-am regăsit în câteva situații care au fost povestite și mi-a plăcut mult atitudinea celei care ne-a vorbit. Am înțeles că predă și Advertising la Universitatea Transilvania, ceea ce m-a cucerit și mai tare. Îmi pare rău că nu mi-am notat numele, iar acesta nu este nici pe site-ul de la BuzzCamp și nici prin ce am reținut din prezentare nu am găsit persoana respectivă (LinkedIn, Twitter etc.). Știu doar că este director general (cred) la Kronoșpan Brașov. Mulțumesc pentru lecțiile de viață împărtășite. Mă înclin!

Update: Am fost informat! Numele directoarei de la Kronoșpan este Oana Bodea.

Mi-a părut rău că nu am reușit să rămân și la workshop-ul celor de la Siemens pentru că era mai pe domeniul meu de activitate, dar voi recupera cu altă ocazie.

Mi-a făcut plăcere să onorez invitația la BuzzCamp Brașov și mi-a plăcut ce am văzut. De asemenea, mi-a făcut plăcere și să colaborăm.

Sharing is caring!

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares