Controlorii ninja

Era o după-amiază obișnuită de marți. Zăpada venise neanunțată la Brașov chiar de pe 1 octombrie. Viața cotidiană se consuma între câteva stații de autobuz, în gânduri despre viitor și stresul zilei de mâine. La toate acestea se mai adaugă multă zăpadă, frig și aglomerație. Mă plimbam aiurea cu autobuzul. Nu știu dacă era din cauza fericirii sau de la prea mult stres. Trecea stație după stație, geamul era aburit și fețele vecinilor de scaun se schimbau întruna.

La penultima stație înainte de capăt s-au urcat doi muncitori. Doi muncitori amărâți, ninși, triști, nebărbieriți de vreo trei zile. Vorbeau ceva important tocmai din stație. Apoi am asistat la un moment pe care am avut ocazia să-l văd doar în filme. Și-au scos dintr-un buzunar legitimațiile de controlori și le-au pus la gât. Gestul a fost genial. M-a bufnit râsul. Îmi amintea de ceva agenții FBI, CIA, trupe SWAT sau mai știu eu ce oameni sub acoperire care ar putea să aibă atitudinea aceea când și-ar arăta legitimația. A fos genial, jur! Dădeau impresia că se simțeau centrul protector al omenirii, agenți cu falsă identitate, ninja fără steluțe, acești simpatici controlori RAT Brașov.

Nu știu cât de legală este treaba aceasta, dar nici nu mai conta. Gestul acela a fost genial. Simțeam nevoia să mă închin în fața lor. Mă rog, eu am avut abonament, alții au fost prinși în această anchetă bine pusă la punct a acestor feroce controlori de autobuz. Vorbind de legalitate, dacă aveți probleme cu controlorii și vi se pare ceva dubios, iată aici ce pot să vă facă legal și ce nu.

Sharing is caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Chiar e tare povestioara. Eu de cand astept sa vad un controlor in autobuzele din Cta…n-am prins niciodata unul :))

  2. La Cluj sunt la fel, au identităţi care mai de care mai amuzante: odată par nişte domni respectabili care merg grăbiţi spre muncă, altădată par nişte muncitori asemeni celor din Braşov. La Sibiu în schimb erau mereu în uniformă, era greu să nu-mi dau seama că sunt prin oraş mai ales când vedeam în trafic microbuzul Consiliului Judeţean.

    Însă cea mai amuzantă întâmplare a fost când am văzut în Cluj, pe locurile din spatele autobuzului vreo 5 controlori care stăteau liniştiţi la poveşti şi scriau nişte hârtii, nimeni nu s-a pus în apropierea lor, păreau un grup exclusivist.

    • Ar putea să o pună, în curând, și de o piesă de teatru. La câte roluri joacă zi de zi, fiecare.
      :)) Tare întâmplarea cu grupul exclusivist. Clubul controlorilor artiști, gen.