Păreri

Ce am adăugat pe to-do-list

Știți ce credeam acum doi ani pe vremea asta? Că o să fiu un bujor de boboc la FJSC, mare publicitar și blogger cu impresii de scriitor, că o să las în spate științele exacte și că o să aterizez prin vreo agenție șmecheră de publicitate de prin București, poate chiar direct în poziția de creative director or something like that. Știți câte din planurile astea s-au împlinit? Niciunul. Și, culmea, sunt al naibii de mulțumit spre ce mă îndrept și ce fac acum. Doar vreau să știți că nu ține neapărat în a-ți ieși totul conform planului, ci mai mult ține de determinare și adaptare.

Ce am făcut în schimb? Am tăiat tot ce v-am spus mai sus de pe to-do-list și am adăugat be smart. Învață multe, de oriunde. Nu am lăsat în spate științele exacte și îmi pare foarte bine că nu am făcut-o. Am învățat, în schimb, să codez și să învăț singur. Am învățat o groază despre programare și mi-am dat seama că îmi place foarte mult. Și nu, programare nu e chiar mizeria aia făcută în liceu. Acolo te învață doar câțiva algoritmi, ceea ce e ok, dar nu vă lăsați prea mult influențați, cum am făcut-o eu și credeam că nu-i de mine domeniul ăsta. E tare, chiar foarte tare și foarte vast și diferit.

Ce cred că va conta în continuare? Nu alegerile care cred eu că sunt bune, cu siguranță. Am sfârșit mult mai bine luând-o pe drumul greșit. Nu voi rămâne nici pe loc, asta e clar, că nu-mi stă mie în fire. Încă mă fascinează publicitatea, dar nu în aceeași măsură ca acum doi ani. Am devenit ușor dezgustat de FJSC din ce am auzit și din câte am reușit și eu să văd. Ce va conta în continuare va fi ceea ce mi-am trecut pe to-do-list înainte de bani și chestii care se fac cu bani sau se achiziționează, adică faptul că trebuie să învăț.

Să fii deștept e al dracului de sexi, probabil cel mai sexi lucru din lume. Să știi să gândești în momentele în care mulți nu sunt în stare înseamnă mult și să fii destul de deschis încât să accepți multe lucruri, și asta implică să fii deștept. Restul sunt în mare parte prostii. Banii vin, se duc. Nu au propietari, doar cheltuitori. Restul e mizerie pe care oamenii o vând celor mai slabi ca să îi facă să se simtă ca dracu. Să îi facă să se simtă mai puțin decât sunt. Dacă ești destul de deștept nu cumperi mizeria aceea, nu pui botu’. Să fii deștept, asta te ajută să faci alegeri și să le faci pe cele bune, chiar și când nu ai de ales prea multe.

Ceea ce vreau să punctez este că nu ar trebui să ne agățăm doar de niște planuri care, uneori, există posibilitatea să nu se întâmple. Ceea ce ar trebui să facem este să învățăm cât mai multe din toate direcțiile, așa vom crea posibilități și le vom alege pe cele bune. Și nu dau sfaturi, că nu sunt în măsură, doar povestesc.

tumblr_n719rdOCWz1qfkqupo1_500

Sharing is caring!

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

One Comment

  • Coco

    Imi place cum gandesti :) Si eu am visat ani la rand sa fac turism, marketing, relatii publice etc. Si pana la urma nu am facut (cel putin nu turism, marele meu vis). Cam pe acelasi pattern ca al tau cu publicitatea. Am aprofundat foarte bine domeniile (ca sa ma lamuresc) ca si cum as fi lucrat acolo si in final am ajuns la concluzia ca nu prea am ce face (eu). Intre timp insa mi-am vazut de viata si chiar am lucrat pe organizare de evenimente, ceea ce am considerat eu ca era suitable pentru mine. Intr-adevar, in viata te adaptezi, dar visele si planurile nu trebuie niciodata sa lipseasca si parerea mea e ca e bine sa ai cat mai multe si cat mai diferite pentru ca iti imbogatesc cunostintele si experienta de viata.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares