IT & Geek

Ce aduce nou Microsoft

Prima zi a conferinței Microsoft Build din San Francisco a fost o zi lungă și importantă. Microsoft a anunțat ieri unele dintre cele mai importante update-uri ale lor. Voi face o scurtă trecere în revistă a știrilor importante și aici, poate interesează pe unii.

 • Lansarea Windows Phone 8.1
 • Lansarea Cortana, un asistent personal by Microsoft care se va vrea să concureze cu Siri. Va fi disponibil pe Windows Phone 8.1.
 • Nokia a confirmat că Windows Phone 8.1 va fi disponibil pentru toate telefoanele care au Lumia Windows 8, din vară.
 • Aplicații Windows universale cu ajutorul Windows Runtime. Adică developerii vor putea crea o aplicație pentru Windows 8.1 și o vor putea porta foarte ușor pe Windows Phone 8.1. Vor ca totul să fie cât mai universal și dacă le iese va fi super.
 • Microsoft renunță la licență și dă gratis sistemul lor drag de operare pentru telefoane și device-uri cu ecran mai mic sau egal cu 9 inch.
 • Un update important la Windows 8.1 va fi legat de Start Menu. Acesta va fi adus înapoi, în formatul lui consacrat și iubit din Windows 7 și mai jos de acesta.

Acestea sunt cele mai importante știri făcute publice de Microsoft în prima zi a conferinței Microsoft Build 2014. Cel mai important lucru este că au ales să dea Windows gratis pentru anumite platforme, ceea ce ar duce la o scădere a prețurilor unor device-uri și treaba cu aplicațiile universale. Eu zic că se vede clar venirea unui nou CEO și, teoretic, Microsoft pare că va începe să câștige iarăși teren în fața concurenței. Deși Google FTW! Știrile mai detaliate le puteți citi aici.

Sharing is caring!

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

One Comment

 • miruna

  Windows a inceput sa scartaie, pierde teren si acum cauta alternative pentru a recastiga in popularitate.
  Manevra asta cu gratuita pt anumite dispozitive este doar un miraj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares