Păreri

Banane

Câțiva dintre cei care știu detaliile problemei mele cu bananele vor râde când vor vedea că am ales să fac public acest moft. Pentru că nu-mi plac deloc merele și nevoit fiind să aleg un fruct care să-mi placă pentru că știm cu toții, copii: Fructele sunt bune pentru sănătatea noastră! Astfel, eu am ales bananele. Problema e că tot trebuia să găsesc eu ceva greșit chiar și aici. Sufăr puțin de faptul că întotdeauna caut mici imperfecțiuni, indiferent de domeniu și astfel am ajuns să am următoarea problemă cu bananele. Atunci când sunt prea coapte sau doar coapte, nici nu-mi pasă care e criteriul, adică atunci când încep să se păteze, toată iubirea mea pentru ele se transformă în scârbă. Nu înțeleg, pe cuvânt. Cum puteți mânca banane care sunt pătate, moi și maro? Îh! și acum mi se face pielea de găină. Deseori se întâmplă să le găsesc atinse și fac cumva să evit acea pată, adică arunc jumătate de banană.

Doar că, azi dimineață, în graba mea de a ajunge la facultate și fiind conectat cu aceleași gânduri uzate și reutilizate despre aceleași probleme profesionale, am început să mănânc o banană prea coaptă în anumite locuri. Nu am băgat de seamă și gândindu-mă doar la chestii care mă stresează în ultimele săptămâni am mușcat și din partea de care îmi este scârbă. Am înghițit și prea târziu mi-am dat seama de asta. Acum stau și mă gândesc la faptul că, distras de probleme mici, am uitat de unele treburi mai importante și am început să înghit tot felul de lucruri de care îmi era scârbă cândva. Dar îmi revin.

Sharing is caring!

java && web developer; smartass nerd, adventure seeker Traveling & Technology & Anxiety.

2 Comments

 • Vasiu

  Este o imperfectiuni sa cauti defecte in toate, de ce?
  Pentru ca la un momendat poti inebuni de nervi, la modul figurat din cauza faptului ca nu poti gasi acel lucru perfect, aceea persoana perfecta, crede-ma vorbesc din experienta…

  • Dani

   Te cred, te cred, doar că este o diferență între a căuta defecte în lucruri și a căuta perfecțiunea, cel puțin pentru mine este.
   Nu îmi place perfecțiunea, mă sperie, m-ar face să am complexe și nu prea cred că există. De aceea nu o caut, deși sunt perfecționist. Dar perfecționist înseamnă, pentru mine, să încerc să fac lucruri cât mai de calitate, nu perfecte.
   Însă caut tot felul de imperfecțiuni în alta lucruri și știu că și asta e o “boală grea”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares